5 gode råd – sådan kan du sælge din bolig hurtigere

Sæsonen for bolighandel er endelig ankommet, står du klar til at sælge dine bolig, er dette ikke altid let. Det har sine ulemper, med frustrerende øjeblikke og købere der hopper fra i sidste øjeblik. Dog er der en hel del, du selv kan gøre for at øge sandsynligheden for et salg. Vi har samlet vores bedste tips i denne fem-trins salgsguide, der kan hjælpe dig med at få solgt din ejendom allerede efter næste åbent hus-arrangement.

1. Oprydning
De åbenlyse steder kan – og bør – være de første steder man kan starte. Værelserne, loftet, skuret og kælderen er typisk steder, hvor der kan gøres en ekstra indsats. Her har potentielle købere mulighed for at se hvor meget huset egentlig rummer. Trænger du til at få genopfrisket købsprocessen så læs med her.

Er huset børnevenligt, bør især børneværelserne være ryddet ekstra godt op. Opbevaring kan nu om dage gøres særdeleshed kreativt, og har du en smart måde at gemme legetøjet væk, så tøv ikke med at vise dette frem.

2. Belysning
Belysning er et nøgleord i bolighandel. Store vinduer indtil enten stuen eller køkkenet bør være rengjort, og hvis du har gardiner eller persienner, kan disse trækkes fra, eller måske fjernes helt. Naturlig sollys er typisk den bedste form for belysning.

Derudover kan det være, at nogle af værelserne kræver maling og en kærlig hånd, så tøv ikke med at få dette gjort. Har du vægge malet med mørke nuancer, så overvej en lysere farve, da dette kan lyse værelset ekstra godt op.

3. Luft ud
Luft ud i hjemmet, især hvis der lugter af cigaretter eller mad! Det er ikke alle, der synes godt om lugten af cigaretrøg eller stærkt krydret mad. Det er specielt i køkkenalrummet, der kan lugte, så sørg for at lufte godt ud i dette område.

Er lugten svær at komme af med, er der forskellige muligheder. Uanset hvilken metode du vælger, så prøv med en neutral duft.

4. Tilstandsrapport
Har du fået styr på ovenstående, er der andre projekter du kan beskæftige dig med. Et af dem er at arbejde ud fra tilstandsrapporten. Dette kan være vanskeligt, men hvis der står 1-2 punkter mindre i rapporten, kan det øge chancerne for et salg, og muligvis en stigning i pris.

Dette vil spare køber for en hovedpine eller to, der i forvejen har masser at se til ved huskøbet; udarbejdelse af skøde, prisforhandling, kontakt til boligadvokat mv.

5. Hvor er der hjælp at hente til boligsalg?
Som sælger kontakter man typisk ejendomsmægleren, som også kaldes for “sælgers mand”. Her er der dog en ulempe, nemlig det store salær der tillægges ejendomsmægleren. En procentdel varierende fra 1 – 6 % af den samlede salgspris går til mægleren, hvilket kan løbe op i den dyre ende.

I Slagelse er der en række mæglere at vælge fra, eksempelvis Home ved Fisketorvet og EDC på Korsørvej.

Som boligkøber bør man alliere sig med en advokat, og i Slagelse kan man med fordel benytte Slagelse boligadvokaten, på boligadvokat24.dk

Slagelse Boligadvokatens salær er typisk fastsat fra start til en overkommelig pris. De har erfaring med utallige bolighandler, og kan vejlede og rådgive dig igennem hele dit boligsalg eller boligkøb i Slagelse.