Vær med til at holde Nordisk Byttedag for fjerde år i træk med genbrugsglade mennesker i Danmark, Norge og Sverige. Tilsammen havde vi mere end 200 byttemarkeder i april 2017, og der kommer sikkert flere til Nordisk Byttedag 2018 d. 14. april.

Foto: SDL

Sammen sætter vi i norden fokus på bæredygtighed, bytning og genbrug – og på at vi skal være bedre til at udnytte de ressourcer, vi er omgivet med i hverdagen. Og har du genbrugsglade venner i andre Nordiske lande, så del gerne ideen med dem, så Finland, Island m.fl. kan komme med.

I Slagelse foregår Nordisk Byttemarkedet på Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade, 4200 Slagelse.

Der er åbent fra 10-13, og man kan komme og gå som man har lyst i det tidsrum. Man bytter ved at placere sine medbragte bytteting på bordene, der er opdelt efter forskellige kategorier. Når man har lagt alle sine ting på plads, kan man derefter gå rundt og finde de ting, man vil have i stedet. De ting, der ikke finder en ny ejer på dagen, bliver sendt videre til en lokal hjælpeorganisation. Det er ikke velset, at tage med henblik på videresalg.

“Ved at bytte ting, man ikke længere bruger, kan man få nye ting til hjemmet eller garderoben uden at bruge en krone. Nordisk Byttemarkedet er hyggeligt og der er mulighed for lidt udetøj til børnene eller nyt til garderoben – og så er det miljørigtigt”, siger Tine Schleisner-Petersen, som er medarrangør på byttemarkedet i Slagelse.

Vær med til at holde Nordisk Byttedag for fjerde år i træk med genbrugsglade mennesker i Danmark, Norge og Sverige. Der kan man så finde andre ting, man hellere vil have – gratis.

Læs mere på www.byttemarked.nu eller i Facebook gruppen ‘Byttemarked vestsjælland’