Pressemeddelelse

Slagelse Biblioteker og Borgerservice byder velkommen til forårets andet arrangement i rækken med spændende rejser omkring kroppens fantastiske univers.

Torsdag den 8. marts kl. 19.00 kan du på Slagelse Bibliotek & Borgerservice høre politiinspektør og tidl. drabschef Bent Isager-Nielsen fortælle om brugen af videnskabelige metoder i politiets efterforskning af den ultimative forbrydelse, nemlig drabet.

Videnskaben er kommet til at fylde mere og mere i politiets opklaringsarbejde af mord, og man behøver blot at nævne områder som retsmedicin, genetik, antropologi, DNA og gerningsmandsprofilering, så er man på sporet.
Og man skal faktisk ikke ret mange år tilbage i tiden, før alle disse begreber stort set ikke fandtes. Bent Isager var således selv med til at indføre det psykologiske aspekt i efterforskningen.

Bent Isager er da heller ikke hvem som helst. I over 20 år var han f.eks. leder af Rejseholdets drabsafdeling, hvor han var med til at opklare nogle af Danmarkshistoriens største forbrydelser.

Det har han skrevet flere bøger om, og senest var han en af fire tidligere folk fra Rejseholdet i Tv-programmet af samme navn.

Trods det makabre emne er vi således i både trygge og kompetente hænder, når Bent Isager tager os med bagom nogle af nyere tids mest spektakulære drabssager.

Billet til arrangementet koster 100 kr. og kan købes via Slagelse Bibliotekernes digitale kalender på www.slagelsebib.dk.

Vi serverer en god kop sort kaffe med tilhørende citronmåne i løbet af aftenen.