Jens Müller, direktør for VisitVestsjælland A/S

2017 blev endnu et rigtigt godt år for turismen i Danmark i almindelighed og for Vestsjælland i særdeleshed.
”Der går stadig nogle måneder endnu før vi har det fulde overblik, men de foreløbige indikationer ser rigtig positive ud” – udtaler Jens Müller, direktør for VisitVestsjælland A/S, turistorganisationen for Kalundborg, Slagelse, Sorø Kommune.

Sorø er destinationens absolutte højdespringer

Overnatningsstatistikkerne (kommercielle overnatninger ekskl. feriehuse) fra VisitDenmark for november 2017 og 12 måneder tilbage, viser en stigning for hele Danmark på 1,6%. For de tre kommuners vedkommende var stigningen på 7,4%, og det endda ovenpå en stigning på godt 5% året før.

Højdespringeren er Sorø Kommune med en stigning på 15,1%, op til næsten 85.000 overnatninger. I alt valgte en halv million gæster at overnatte på Vestsjælland i perioden.
”Vi overpræsterer altså i forhold til resten af landet, men vi har altså også nogle meget attraktive hoteller, campingpladser, Bed & Breakfast mv., som i den grad tiltrækker turister. Her taler vi ikke alene ferieturister, men også erhvervsturisterne vælger i højere grad at holde deres møder og seminarer på spændende og unikke steder, og dem har vi faktisk en del af her på Vestsjælland.” Jens Müller og fortsætter ”Vi kommer dog ikke til at hvile på laurbærrene, sammen med vores aktører, kommer vi til at arbejde stenhårdt på at øge kadencen og udvikle på den positive trend”.

Mangel på sommerhuse til udlejning
Der er i alt 12.000 sommerhuse i Kalundborg og Slagelse kommune, men kun 4% af disse bliver udlejet i sommermånederne, hvilket er den laveste andel udlejningssommerhuse i Danmark. I forbindelse med den nyligt vedtagne erhvervspakke, vil det skattefrie bundfradrag blive øget. Forventningen er at de første kr. 36.000,- i årlig lejeindtægt fremover vil være skattefri.

”Vi har i den grad en kapacitetsmangel på sommerhuse til udlejning. Sommerhusudlejere som Feriepartner, Novasol, Dancenter m.fl. kan leje alle de sommerhuse ud, de kan få fingre i” konstaterer Jens Müller og slutter ”Vi gør selv en aktiv indsats for at rekruttere udlejere her i januar, og vi forventer at et øget bundfradrag, vil få flere sommerhusejere til at prioritere udlejning af deres huse i nogle af sommermånederne”.

VisitVestsjælland A/S er et udviklingsselskab stiftet af Slagelse og Kalundborg Kommune tilbage i 2012. Sorø Kommune kom med i samarbejdet i 2016. Selskabet beskæftiger i dag 6 ansatte.
For yderligere information – direktør Jens Müller – 2819 9011 – jens@visitvestsjaelland.dk