Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Slagelse Kommune i tidsrummet Dec 21, 2017 til Jan 02, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

HÆNDELSER
SLAGELSE: To anholdt for narkosalg
Først standsede en patrulje en 18-årig mand fra Greve med amfetamin, hash og ecstasy på sig. Han fortalte, han var kommet fra en lejlighed på Skellet i Slagelse, og ransagede politiet dén adresse. Her fandt de mere amfetamin, mere hash, digitalvægte, pølsemandsposer, medicin og diverse våben. Desuden var der et større beløb i kontanter. En 19-årig kvinde på adressen blev anholdt og sammen med den 18-årige fra Greve sigtet for salg af narkotika.

SLAGELSE: Fodgænger på motorvejen
En 23-årig mand fra Næstved var søndag klokken 12.16 på vej hjem fra en nytårsfest. Han var blevet sat af på en tankstation ved afkørsel 39, og her havde han spurgt om vej til Næstved. Han kom dog alligevel til at gå forkert og endte på motorvejen, og selv om han opdagede fejlen, blev han ved at gå, fordi han ikke mente, det var ulovligt. Så han stak tomlen ud og forsøgte at få et lift. En patrulje fik dog fat på manden, som blev sigtet for at gå på motorvejen. Han blev kørt til Slagelse station, hvor han ville tage med bussen hjem.

SLAGELSE: Råbte og smed cigaretskod efter politiet
2018 var kun få minutter gammelt, da politiet måtte skride til anholdelse af to kvinder på Byskov Alle i Slagelse. Den første, en 17-årig kvinde fra Slagelse, blev anholdt klokken 0.24 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Hun havde kort forinden kastet et cigaretskod efter politibilen, mens hun råbte og skreg efter betjentene, og den anden – en 18-årig kvinde fra Slagelse – kaldte den ene betjent for “luder”, og derfor blev hun anholdt klokken 0.25. De blev begge løsladt umiddelbart efter, men de kan nu vente et bødeforelæg for overtrædelsen.

SLAGELSE: 15-årig skød romerlys efter politiet
En 15-årig dreng fra Slagelse blev anholdt nytårsnat klokken 1.08, efter at han havde skudt et femskudsromerlys af efter en politibil, hvor der sad to betjente. Det skete på Byskov Alle i Slagelse, og den 15-årige blev sigtet for vold mod politiet og løsladt klokken 2.40 efter afhøring. Den 15-årige havde yderligere seks femskudsromerlys på sig, og de blev beslaglagt. De sociale myndigheder er underrettet om sagen. Sigtelsen havde tilsyneladende ikke den store effekt hos den 15-årige. Igen tirsdag fik politiet en anmeldelse om, at der blev fyret fyrværkeri af på Byskov Alle. Politiet fandt klokken 1.10 frem til tre drenge – den 15-årige, der var blevet anholdt natten forinden – som sammen med en 15-årig og en 16-årig dreng havde fyret flere raketter af. De blev alle tre sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

SLAGELSE: Tre anholdt efter larm
Politiet fik mandag klokken 1.40 en anmeldelse om, at to mænd var oppe at slås på Gl. Torv i Slagelse, og få minutter senere anholdt politiet en 22-årig mand, der havde slået en anden mand i ansigtet. Den 22-årige, der er fra Dianalund, blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, Det lykkedes den 22-årige at stikke af, men han kom dog ikke langt, inden en politibetjent havde løbet ham op. Han blev derfor også sigtet for at forsøge at stikke af fra politiet. To andre mænd blandede sig i anholdelsen, og en 27-årig mand fra Jelling og en 19-årig mand fra Korsør blev derfor også anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

SLAGELSE: Fyrværkeri mod biler og bygninger
Politiet fik mandag klokken 19.33 en anmeldelse om en større gruppe unge mennesker – de var i alderen 12-16 år, og en enkelt er 19 år – der affyrede fyrværkeri på Byskov Allé. Belært af tidligere anmeldelser, hvor de unge mennesker stikker af, når de ser patruljebilen, valgte patruljen denne gang at bevæge sig frem til fods. På den måde lykkedes det at få kontakt med knap 20 af de unge, og de blev kraftigt formanet om affyring af fyrværkeri og de både strafferetslige og økonomiske følger, det kan have for de involverede.

SLAGELSE: Kastede med fyrværkeri
Politiet fik i løbet af torsdagen flere anmeldelser om alt for løssluppen og direkte farlig omgang med fyrværkeri i Slagelse. Klokken 16.14 var det på Jacob Dampes Vej, hvor flere personer kastede med fyrværkeri ind over en bygning. 19.25 var den gal igen. Denne gang var det på Byskov Allé, hvor en gruppe unge mennesker skød fyrværkeri mod biler på en parkeringsplads. Senere på aften indløb endnu en anmeldelse fra Byskov Allé, hvor 8-10 unge mennesker igen skød mod biler og nu også personer på parkeringspladsen. En patrulje kørte til stedet, men da var de unge mennesker stukket af.

KORSØR: Brand i kælderrum
Et kælderrum på Fasanhaven i Korsør udbrændte onsdag med betydelige sodskader og vandskader til følge. Politiet fik anmeldelsen klokken 10.55 og kørte straks til stedet. Klokken 12.30 anholdt og sigtede patruljen en formodet gerningsmand for brandstiftelse – det var en lokal 17-årig mand – og han blev taget med på stationen i Slagelse.

KORSØR: Mand anholdt for drab
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog onsdag klokken 17.15 en anmeldelse om slagsmål på en adresse i Svenstrup ved Korsør. Ved politiets ankomst til stedet fandt man en livløs person, som efter forgæves førstehjælp blev erklæret død på Slagelse Sygehus. På stedet blev anholdt en person, som formodes at have forårsaget døden. Han fremstilles torsdag klokken 10.30 i grundlovsforhør i Næstved. Politiet har i øjeblikket ikke yderligere oplysninger i sagen.

HELE KREDSEN: Anmeldelser om ulovlig brug af fyrværkeri
Både før og efter jul har politiet fået flere anmeldelser fra hele politikredsen om brug af fyrværkeri. Det er først fra i dag, onsdag den 27. december, at det er lovligt at fyre med fyrværkeri – og kun med CE-mærket fyrværkeri. Det har altså ikke forhindret, at flere har affyret fyrværkeri ulovligt, og særligt i Slagelse har der været en del anmeldelser. Fra i dag og til og med 1. januar 2018 er det lovligt at skyde fyrværkeri af. Men altså kun det lovlige fyrværkeri. Pas på hinanden og jer selv derude.

SLAGELSE: Dieseltyv fanget på stedet
En 38-årig mand fra Rødovre havde natten til lørdag svært ved at kende forskel på dit og mit dieselolie. Derfor forsøgte han klokken 01.00 at stjæle diesel fra en lastbil på Korshøjvej i Slagelse. Mens den 28-årige var i gang med sin ugerning, kom den 23-årige ejer af lastbilen til stedet, og han fik fat i den 38-årige og holdt ham fast, indtil politiet ankom. Den 38-årige blev derefter anholdt og sigtet for forsøg på tyveri.

SLAGELSE: Brand i kolonihave
Politiet fik mandag klokken 19.22 en anmeldelse om en brand i kolonihaveforeningen ’Mønsterkolonien’ i Slagelse. Det var gået ud over henholdsvis et metalskur og et træskur, som begge var helt udbrændte. Da der ikke er elektricitet på matriklen, formodes det indtil videre, at branden er påsat.

SLAGELSE: Euforiserende stoffer i nattelivet
Natten til tirsdag var politiet til stede flere steder i nattelivet i Slagelse, og der var flere uregelmæssigheder, der blev påtalt. Klokken 2.18 standsede politiet en 29-årig lokal mand på Skovsøgade, og en visitation viste, at han havde en flaske, som indeholdt et ulovligt stof. Flasken blev konfiskeret til mandens store utilfredshed, og han blev efterfølgende både anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Senere på natten – klokken 4.25 – blev politiet kaldt til Skovsøgade, hvor en ung mand var blevet meget dårlig efter indtagelse af Fantasy. Han blev kørt på sygehuset, og senere blev en 46-årig mand anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Bare fem minutter senere fik politiet en anmeldelse fra Langes Gård, hvor en 18-årig mand fra Greve både havde fantasy til eget forbrug og pølsemandsposer med kokain og hash til salg. Han havde også en kniv på sig og blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og for besiddelse og salg af euforiserende stoffer. En 25-årig mand fra Slagelse blev ved visitation fundet i besiddelse af en peberspray, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven.

SLAGELSE: Tyv stjal tomme flasker – men blev fanget
En 24-årig mand fra Slagelse forsøgte tirsdag klokken 12.02 at stjæle en pose tomme flasker fra Jyllandsvej i Slagelse. Han blev opdaget af en genbo, som råbte tyven an, men tyven stak af. Genboen løb efter tyven og fangede ham snart, og så blev han tilbageholdt, indtil en patrulje ankom. Han blev anholdt og sigtet for tyveri. Han blev løsladt klokken 12.35.

SLAGELSE: Der var roligt i ventesalen
Klokken 20.24 mandag aften fik politiet en anmeldelse om, at der sad en flok unge mennesker i ventesalen på Slagelse station og røg hash. Da patruljen ankom, var der ganske rigtigt knap to dusin unge mennesker i ventesalen, men der var ingen hashrygning og heller ingen spor af det. I stedet fik de unge mennesker en vejledning i korrekt brug af ventesale, og så blev de, der ikke ventede på en bus, bortvist fra ventesalen.

SLAGELSE: Dement mand på motorvejen
En 68-årig mand fra Fyn var 2. juledag på køretur. Han kørte frem og tilbage på motorvejen mellem Sjælland og Odense, fordi han ledte efter sit hjem på sydvestfyn. En patrulje blev kaldt ud, fordi manden kørte 30 kilometer i timen og ledte efter en åbning i autoværnet, så han kunne foretage en u-vending og køre mod Fyn igen. Patruljen fik ham standset, og familien blev tilkaldt. Det viste sig, at manden lider af demens, og derfor sørgede familien for at hjælpe både ham og bilen hjem til Fyn.

SLAGELSE: 35-årig anholdt: Ville ikke oplyse sit navn
Politiet var torsdag klokken 16.45 på Jacob Dampes Vej i Slagelse. Ved kiosken holdt en ulåst bil, hvor nøglerne sad i tændingen, og det kunne måske friste svage sjæle. Politibetjenten fandt frem til bilejeren – en 25-årig mand fra lokalområdet – og han blev sigtet for at have efterladt sin bil uden at den var låst. En anden mand blandede sig og sendte en byge af ukvemsord efter betjenten. Den pågældende afviste at oplyse navn og fødselsdag, og han blev derfor anholdt klokken 16.47 og taget med til politistationen i Slagelse. Her blev det konstateret, at der var tale om en 35-årig mand fra Slagelse, og han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og retsplejeloven.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Slagelse Frankrigsvej Villa Torsdag klokken 19.36 Smykker
Slagelse Hallelevvej Landejendom Lørdag klokken 13.00 – Tirsdag klokken 12.30 Elektronik, pengeskab, pas, pas, kontanter, smykker og cykel

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Slagelse Ringparken og Byskovcenteret Klokken 15-17.30 45 køretøjer blev standset og kontrolleret. En blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, en for at køre uden lys på bilen, en for at køre uden forsikring på en uindregistreret knallert, en blev sigtet for at køre knallert uden at have kørekort og to blev sigtet for at køre på ulovlige knallerter
Slagelse Jernbanegade Klokken 21.30-22.15 Syv køretøjer blev standset og kontrolleret: Ingen sager

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Slagelse Slagelse Landevej Fredag 29.12 kl. 10.28 – 16.15 ATK 1640 47 80 km/t 122 km/t Et klip
Dalmose Sorø Landevej Torsdag klokken 7.59 – 13.30 ATK 377 24 80 km/t 113 km/t 1 klip
Slagelse Bildsøvej Torsdag klokken 10.51- 11.43 Laser – BESTILT FÆRDSELSKONTROL 50 2 50 km/t 78 km/t
Slagelse Omfartsvejen Onsdag klokken 13.43 – 19.30 ATK 1.576 81 70 km/t 124 km/t 4 klip og 1 betinget frakendelse
Slagelse Sorøvej Tirsdag klokken 13.54 – 19.40 ATK 555 47 60 km/t 87 km/t 12 klip
Korsør Næstved Landeve
j
Klokken 13.55-19.30 ATK – bestilt færdselskontrol 697 36 80 km/t 134 km/t Tre klip og en betinget frakendelse
Skælskør Sorø Landevej Klokken 9.45-10.45 Laser 5 50 km/t 92 km/t To klip og tre betingede frakendelser
Slagelse Byskovvej Klokken 7.51-13.30 ATK – bestilt hastighedskontrol 701 108 50 km/t 83 km/t 15 klip