Fra 2005 til 2016 er antallet af kvinder, der får foretaget brystløft hos private udbydere, femtendoblet, viser de nyeste tal fra Sundhedsdatastyrelsen, der hvert år indsamler datamateriale fra landets udbydere af plastikkirurgi.

– Hos os er der kommet et stort fokus på mulighederne ved et brystløft hos kvinder over 35 år. De seneste fem år er antallet af brystløft hos kvinder fra Slagelse mere end tredoblet hos Aleris-Hamlet Hospitaler, og det er mødre, der står for den stigning, fortæller Daniel Yadete, der er plastikkirurg hos Aleris-Hamlet Hospitaler.

Ikke længere tabu
– I dag er plastikkirurgi ikke længere tabuiseret, og derfor er der mange kvinder, som er færdige med at amme, der får lavet de bryster, som de altid har drømt om, eller som de havde for år tilbage, siger speciallægen.

Selve brystløftet foregår ved, at kirurgen flytter brystvorten længere op på brystet, mens brystvævet kommer på plads, så brystet får sin naturlige fylde og form. Ifølge Daniel Yadete er det cirka halvdelen af patienterne, der får foretaget et naturligt brystløft, mens den anden halvdel udover løftet også får større volumen i brystet med et implantat.

Det er vigtigt, at man er færdig med at amme et år inden, man får foretaget brystløftet. Samtidig er det også vigtigt, at en eventuel slankekur er afsluttet, fordi begge dele ellers vil ændre på resultatet af brystløftet.

Ifølge Daniel Yadete er det cirka halvdelen af alle kvinder, der får implantater i forbindelse med brystløftet, fordi patienterne ikke har været tilfredse med den hidtidige volumen i brysterne.

Hvis du er tilfreds med volumen af brysterne, skal du derfor vælge det naturlige brystløft.

Aleris-Hamlet Hospitaler er – med mere end 40 specialer og afdelinger i Esbjerg, Herning, Ringsted, København, Aalborg og Aarhus – Danmarks største og bredest dækkende privathospital. Hospitalet udfører over 11.500 operationer hvert år. www.aleris-hamlet.dk