Elever med evner, ambitioner og lysten til at ville mere med sit talent inden for musik/sang eller kunst/design har mulighed for blive en del af et unikt fællesskab med andre unge, som har samme mål og drømme. Kunsttalentklassen i Skælskør giver eleverne mulighed for at udvikle deres kreative talenter som en del af skoletiden. Ansøgningsfristen til Kunsttalentklassen er 31. januar.

Efter sommerferien er eleverne i Kunsttalentklasserne fra 7.-9. klasse på Skælskør Skole klar til at bytte de almindelige valgfagstimer ud med timer inden for kunst/design eller sang/musik i et tæt samarbejde med bl.a. Slagelse Musik-skole, Kunstnerlavet KIT og Keramisk Center Guldagergård.

Dyrk det du brænder for i skoletiden
– Kunsttalentklasserne er et tilbud til de unge, der har et særligt talent eller en drøm inden for sang/musik eller kunst/design. Formålet med klassen er at give unge mulighed for at forfølge deres evner inden for de kunstneriske fag i et fagligt fællesskab, hvor alle deler de kreative interesser, og hvor eleverne kan dyrke dét de brænder for i skoletiden, siger formand for Børne- og Ungeudvalget Helle Blak. (F)

Fedt fællesskab og udvikling af kreative evner
Spørger man eleverne om, hvordan det er at gå i Kunsttalentklassen, så er fællesskab og udvikling af egne evner bl.a. nogle af de nøgleord, som kendetegner Kunsttalentklasserne.

– Jeg søgte ind i Kunsttalentklassen, fordi jeg gerne ville spille med andre i et rigtigt band. I Kunsttalentklassen får man et fedt fællesskab, for vi har alle sammen brug for hinanden, når vi spiller musik sammen, siger Melannie fra musiklinjen i Kunsttalentklassen.

– I Kunsttalentklassen har jeg især lært at præsentere, det jeg har lavet, foran andre. Og det er jo vigtigt, for som kunstner skal man kunne fortælle om det, som man har lavet. Man kan ikke bare gemme sig. Jeg har også fået flere forskellige kreative evner, fordi vi arbejder med forskellige temaer i løbet af året. Her er fedt, fordi alle forstår hinanden, siger Laura fra Kunst- og Designlinjen i Kunsttalentklassen.

– Jeg har lært en hel masse på Kunsttalentklassen – især de forskellige teknikker, man bruger, når man arbejder med forskellige kunstarter, fortæller Melahat fra Kunst- og designlinjen i Kunsttalentklassen.

Talentudvikling populært
– Et af de nationale mål i folkeskolen er, at alle elever skal udfordres, så de bliver så dygtige, de kan. Derfor har vi i Slagelse kommune oprettet talentklasser. Og netop muligheden for at kombinere sin uddannelse og dyrke sit talent er blevet populært i Slagelse Kommune, siden vi startede Kunsttalentklassen på Skælskør Skole og eliteidrætsklassen på Nymarkskolen. Det er ikke altid lige nemt at finde tid til både at træne sport, øve musik og læse lektier. Gennem vores talentforløb har vi fået skabt de optimale rammer for, at der både kan være tid til idræt, det faglige eller det kreative, uden at de unge skal gå på kompromis, siger næstformand for Børne- og Ungeudvalget Stén Knuth (V).

Udfordre og udvikle elevernes evner
Tilbage i november måned holdt Skælskør Skole informationsmøde om kunst-talentklassen for kommende elever og forældre.

– Interessen for Kunsttalentklasserne er stor, men det er også en stor beslut-ning for både forældre og elever. Mange gange kan beslutningen jo også betyde et skoleskift, og derfor mødte vi også både nuværende elever og elever fra andre skoler til informationsmødet. Vi optager max. 28 elever til den kommende 7.K og for at blive optaget, så handler det om at ville noget med sit talent, uden at man nødvendigvis allerede nu er meget dygtig. Det er elevernes engagement, vilje og lyst til at blive bedre til det, de brænder for, der tæller. Det udvikler vi sammen med dygtige undervisere og målrettede forløb, siger talentklassekoordinator Stina Rosenborg.

Ansøgningsskema til Kunsttalentklassen kan hentes på Skælskør Skoles hjem-meside. Ansøgningsfristen til Kunsttalentklassen er 31. januar.

Flere oplysninger
Formand for Børne- og Ungeudvalget Helle Blak, tlf. 20 87 53 83 eller mail helbl@slagelse.dk
Næstformand for Børne- og Ungeudvalget Stén Knuth, tlf. 24 40 01 11 eller mail sten.knuth@slagelse.dk
Talentklassekoordinator Stina Rosenborg, tlf. 58 16 08 13 eller mail stros@slagelse.dk