Pressemeddelelse   

Abstract arrangement of shuttlecock and racket

Tre gange om ugen mødes badmintontalenter fra hele regionen for at spille badminton i Talentcenter Vestsjælland, som holder til i Slagelsehallen. En ny organisering i Badminton Danmark gjorde, at man overvejede en ny struktur for talentudviklingen og herunder placeringen af Talent-center Vestsjælland. Efter flere drøftelser med bl.a. Slagelse Kommune har Badminton Danmark valgt at forlænge samarbejdet, så Talentcenter Vestsjælland fortsætter med at have hjemmebane i Slagelse.

Slagelse Kommune er en ambitiøs idrætskommune med en idrætspolitik, hvor bl.a. talentudvikling er prioriteret. For at kunne lave god talentudvikling og tilbyde de lokale udøvere de optimale muligheder og forhold, kræver det ikke mindst gode rammer for idrætten. Derfor har bl.a. Talentcenter Vestsjælland været med til at udvikle både lokale og regionale badmintontalenter, når de to morgener og en eftermiddag hver uge mødes og trænes af badmintonspeciali-ster.

Stor betydning at samarbejdet kan fortsætte
– Som en del af at vi er eliteidrætskommune under Team Danmark, arbejder vi med det mål at være regionens talent- og elitecentrum. Derfor har bl.a. Talent-center Vestsjælland stor betydning for, at vi kan tilbyde vores og regionens ta-lenter gode udviklingsmuligheder inden for badminton i optimale rammer. Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi for nylig fik nyheden om, at Badminton Danmark forlænger samarbejdet, så Slagelse fortsat kan være hjemmebane for Talent-center Vestsjælland, siger borgmester Stén Knuth. (V)

Vigtig brik til gode rammer og høj kvalitet
– Talentcenter Vestsjælland er en vigtig brik til at skabe gode rammer og høj kvalitet, for talentcentret kan supplere klubbernes indsats i regionen gennem bl.a. yderligere tekniktræning. Derfor er Talentcentret meget vigtigt for talent-udviklingen i vores region, og vi ser frem til, at vi fortsat kan være med til at tilbyde gode rammer og høj kvalitet til bl.a. også udøverne fra Slagelse Talent og Elite, som også bruger talentcentret i dag, siger formand for Kultur-, Fritid- og Turismeudvalget Troels Christensen. (I)

Kan give nye muligheder for spillerne
Også i Badminton Danmark ser man frem til at fortsætte samarbejdet og håber også det kan give nye muligheder for spillerne.

– Igennem de seneste år, er der skabt et godt setup omkring talentcenteret, og derfor vil vi i Badminton Danmark fortsat gerne støtte et talentcenter på Vestsjælland lokaliseret i Slagelse. Vi har en ambition om, at talentcentret skal medvirke til, at spillerniveauet på Vestsjælland løftes yderligere inden for en årrække bl.a. via et tættere samarbejde med de regionale klubber. Målet er, at også Talentcenter Vestsjælland løbende udvikler spillere til vores ungdoms-grupper. Så vi ser frem til at forsætte samarbejdet, siger Jens Meibom sports-chef i Badminton Danmark.

Flere oplysninger
Borgmester Stén Knuth, tlf. 24 40 01 11 eller mail sten.knuth@slagelse.dk
Formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen, tlf. 51 64 81 04 eller mail troech@slagelse.dk

Sportschef i Badminton Danmark Jens Meibom, tlf. 70 60 50 76 eller mail jeme@badminton.dk

Eliteidrætskonsulent i Slagelse Kommune Puk Kirkeskov Hvistendal, tlf. 29 12 42 03 eller mail pukhv@slagelse.dk