På et ekstraordinært møde i handicap- og psykiatriudvalget fik udvalget en redegørelse for budgetoverskridelse på ACV. Et enigt udvalg tager hånd om budgetudfordringerne og ser fremad.

– Vi har fået en fyldestgørende redegørelse, der forklarer de faktorer, som har givet budgetoverskridelsen, så nu skal vi i arbejdstøjet og rette op på de skævheder, som skabte underskuddet, siger formand for Handicap og Socialpsykiatriudvalget Anders Koefoed (V).

Underskuddet på syv millioner kroner på Autisme Center Vestsjælland skyldes flere faktorer. Efter en række tragiske overfald på bosteder er praksis ændret, så der er krævet en opnormering i forhold til at arbejde med personfarlige borgere, hvilket naturligvis giver ekstra lønudgifter.

I den redegørelse som blev fremlagt på mødet, bliver underskuddet håndteret inden for ACV’s eget budget i 2018.
– Underskuddet har afsløret en dybere problemstilling, der går på at de it-systemer, som skal opfange underskud, ikke i tilstrækkelig grad taler sammen, så man kan få et retvisende billede. Det ved jeg, at flere kommuner kæmper med, og det er selvfølgelig noget vi skal tage hånd om, så vi undgår de her overraskelser, siger udvalgsmedlem Jørgen Andersen (A).

Autisme Center Vestsjælland holdt Skolernes Motionsdag 2017, Nymarkskolens elever løb ad samme stier. Foto: Jette
Rådhus, Slagelse Kommune. Foto: Anne