Mathias fra Fensmark og Mads fra Flakkebjerg triumferede ved regionsmesterskaberne i Skills i bygningsstruktør-uddannelsen og er nu klar til DM i Skills til januar.

Tre dages hårdt arbejde i struktørhallen på EUC Sjælland blev kronet med pokaler og titler, da 20-årige Mathias Dahl Petersen fra Fensmark og 20-årige Mads Omø Beyer fra Flakkebjerg hjemtog regionsmesterskabstitlen i Skills i bygningsstruktør-uddannelsen.

De to sejrede foran deltagere fra NEXT og EUC Nordvestsjælland. Alle tre par skulle konstruere en autoklods – dog kun delvist støbt, da bedømmelsen også fokuserede på det indvendige arbejde samt forskallingerne.

Foruden den regionale ære gjaldt konkurrencen som kvalifikation til DM i Skills. Her dyster landets dygtigste håndværkertalenter fra landets erhvervsskoler om at blive kåret som landets bedste.

For Mathias og Mads betyder det, at de skal forsøge at gentage EUC Sjællands bedrift fra dette års DM, hvor Alexander Juhlin Jensen og Mille Christine Eriksen hjemtog mesterskabet som det første par vest for Storebælt i Skills’ nuværende udformning. DM-vinderne besejrede Mathias og Mads dog i skolemesterskaberne i august, så forventningerne er nu for alvor skruet op.

– Nu har vi jo også slået dem, så herfra tegner det jo meget godt, lyder det fra Mathias Dahl Petersen, der sammen med Mads Omø Beyer havde det helt store smil på, da sejrsceremonien ved regionsmesterskaberne var overstået. Her stod de og modtog lykønskninger fra venner og familie, ligesom der var anerkendelse fra konkurrenterne.

Samtidig kunne de puste ud efter tre dage, hvor mavefornemmelsen havde svinget til det sidste.

– Vi havde gået og kigget lidt på de andre, og specielt københavnerne har været langt foran, hvilket lå i baghovedet, selvom vi holdt vores egen tidsplan ret godt. Vi har overordnet haft en god følelse, men da vi fik afforskallet her til morgen og der var nogle luftbobler, så sank hjertet da lige. Alle har dog haft nogle udfordringer, og jeg tror vores arbejde med jern og overflader gjorde udslaget, forklarer Mathias Dahl Petersen.

Dermed er der også et solidt fundament at bygge videre på frem mod DM.

– Vi har godt styr på jernet og detaljerne, vi har fint tempo og vi er utroligt gode til at samarbejde og snakke sammen undervejs. Til gengæld skal vi arbejde med betonen. Her skal vi forbedre os, forklarer Mads Omø Beyer.

– Og så skal vi have lidt mere erfaring, supplerer Mathias Dahl Petersen.

Den kan de blandt andet hente under de træningsdage, der venter på EUC Sjælland frem til januar Begge er del af det talentarbejde, som EUC Sjælland har indledt i år med henblik på at styrke de fagligt stærkeste elever. Ambitionen har været at skabe regionsmestre og DM-vindere med et helt særligt fokus på DM i Skills i 2019, hvor konkurrencerne afvikles på hjemmebanen i Næstved. Det betyder, at der blandt andet er afsat en talenttræner til at skærpe talenternes evner og fokus, der vil blive udfordret under DM. Forude venter således ikke kun landets dygtigste erhvervsskole-elever i hver deres fag, men også markant opmærksomhed og virak omkring konkurrenceområderne.

Den sidste del er noget, som EUC Sjælland også arbejder med i forbindelse med talenterne. Således har man valgte at afvikle konkurrencer under væsentligt mere åbne forhold til tidligere. Fra skolemesterskaberne i august, der fandt sted i og ved Næstved Storcenter, til regionsmesterskaber i skolens egne lokaler, men med fri adgang for publikum.

Resultatet har ikke ladet vente længe på sig. Således har EUC Sjælland i dette efterår også hentet regionstitler inden for murer-, flisemurer-, elektriker og bygningsmaler-uddannelserne. Her ud over stiller EUC Sjælland ved DM i Skills også med to deltagere i frisøruddannelsen.

Mathias og Mads ved den autoklods, der gav dem pokalerne ved regionsmesterskabet. Foto: M.Winther-Rasmussen
Mathias og Mads er nye regionsmestre i Skills i Bygningskonstruktør-uddannelsen. Foto: M. Winther-Rasmussen
Mads og Mathias i gang med betonarbejdet ved regionsmesterskaberne i Skills, stuktørudd.. Foto: M. Winther-Rasmussen