En aktivitet ved Slagelse Museum i efterårsferien har handlet om at ordne vildtet, når jagten er slut. Det blev kombineret med brug af Det grønne byrum, der har indbudt til hygge og socialt samvær siden 2016.

Fredag stod således i jægerens tegn. Jesper Schytte, der har levet af at være skytte og vildtforvalter i mange år, indførte de besøgende i ritualer og lagde fasaner, agerhøne og hare frem til skue. Han blæste i jagthorn og var også med til at flå en hare.

Mejslings køkken var en herlig oplevelse, hvor en moderlig kvinde, Kathrine Brandstrup er museumsformidler, rørte fars til pølser,  lavede dej til fladbrød, som blev bagt over den åbne ild i bålhytten. Ungerne havde nok at gøre med at rulle dem ud. Senere var flere generationer med til at dreje håndsvinget på kødhakkemaskinen, så mundvandet løb. Imens blev der lagt brænde på og nogle urter blev ofret til den velduftende fars.   Dette passede godt til arbejdsfordelingen på de frivillige, der deltog i tilberedningen.

Manden, der lavede bålhytten, var til stede med sin jagthund, den spredte glæde. Man kan også sagtens lege med nogle redskaber, som museet har stående.  Da regnen begyndte, kom flere ind i hytten. Kaffen blev sendt rundt, og en gryde simrede med starten på en god sovs. Museet ser gerne, at der kommer andre og bruger hytten til spisning og samtale. Du kan købe brænde hos museet til det.

Det grønne byrum har sit eget urtebed, det blev oprindeligt anlagt for at vise, hvordan Slagelse Apotek har udnyttet planter i “gamle dage”.  I løbet af det næste år vil der blive undersøgt, hvilke planter man skal have for at lave medicin efter gamle opskrifter.