Den 30. september mudrer hundredvis af mænd sig til og kæmper sig igennem en 12 km løberute, når Danmarks største mandeløb, Xtreme Mandehørm, igen indtager Slagelse. 690 rigtige mænd er allerede tilmeldt den mudrede løbsoplevelse. Men der er stadig plads til flere. Tilmeldingsfrist den fredag 22. september.

En god rute og en fed oplevelse. Dét er det vigtigste for den typiske løber, der deltager i motionsløb i Danmark, ifølge en rapport om løbsmarkedet i Danmark fra Dansk Atletik Forbund og MotionDANMARK. Og dét får de knap 700 af mænd, der lørdag den 30. september deltager i Xtreme Mandehørm i Slagelse, når Firmaidræt Slagelse igen afholder det populære mandeløb.

En traditionsrigt løb
Deltagerne skal traditionen tro kæmpe sig igennem mudderhuller, iskoldt vand, ild og et væld af forhindringer på den mudrede naturrute, der er anlagt på kasernens øvelsesområde med tilstødende skovområde.

Det er også blevet en tradition, at borgmester Sten Knuth åbner løbet og endnu engang udfordrer sig selv ved også selv at deltage i løbet. Endeligt er der også blevet en tradition – til stor begejstring for deltagerne – at det populære band, Kings of Rock, sætter lyd på efterfesten for tredje år i træk.

Men selvom det er et løb med mange traditioner, er der også nyheder på programmet til årets løb. I år er der nemlig tre foreninger, der hver er ansvarlige for 4 km af den 12 km lange rute, nemlig KFUM, Skytteforeningen på kasernen og Slagelse Bokseklub. “Det betyder, at vi kan arbejde endnu mere koncentreret med at skabe en fed rute for deltagerne – så det kan de godt glæde sig til”, siger den lokale løbsansvarlige fra Firmaidræt Slagelse, Kurt Petersen.

Mudrede udsigtsposter til tilskuere og fotografer
Arrangørerne fra Firmaidræt Slagelse glæder sig ikke bare til at byde de knap 700 muddermænd velkommen. De opfordrer også venner og familie til de seje mænd om at møde og heppe på mændene – og opleve løbet fra sidelinjen.
Tilskuerne kan på selve løbsdagen få udleveret en kort over ruten, hvor der er markeret særligt gode ‘udsigtsposter’ – fx steder hvor mændene skal forcere dybe søer og mudderhuller.

Fakta om Xtreme Mandehørm
Løbet i Slagelse foregår på Antvorskov Kaserne, Charlottedals Alle 4, 4200 Slagelse.

Løbet koster kr. 595,- pr. person.

Løbet har været udsolgt i Slagelse de seneste år.

Det populære mandeløb afholdes i alt i seks byer landet over til efteråret – Xtreme Mandehørm afholdes nemlig også i Aarhus, Odense, Hillerød, Aalborg og Aabenraa.

Tilmelding frem til og med den 22. september på www.mandehorm.dk

Xtreme Mandehørm er et løbekoncept fra Dansk Firmaidrætsforbund, som er Danmarks tredjestørste idrætsorganisation.

Xtreme mandehørm, arrangeret af Dansk Firmaidrætsforbund. Foto: Dansk Firmaidrætsforbund