I 2025 skal Sørbymagle være kendt for at have kraftcenter i Sørby-hallen. Det er en af visionerne i Sørbymagles nye lokale udviklingsplan.

Sørbyhallen skal være drivkraften, som med kulturelle fællesskaber sikrer, at der er aktiviteter for hele familien. Fællesskaberne skal tiltrække nye borgere sammen med et nyt naturnært boligområde giver vækst og livskva-litet i Sørbymagle. Sådan ser visionen for Sørbymagleområdet i 2025 ud i den nye Lokale Udviklingsplan, som netop er blevet færdig.

– Det har været en rigtig spændende proces, hvor vi som lokalråd også har lært meget, og har haft et rigtig godt samarbejde med kommunen. Der har været mange borgere fra området, som er kommet med input til planen, og planen er et fælles mål for, hvordan vi gerne vil udvikle vores lokalsamfund, siger formanden for Sørbymagle Lokalråd Brian Køhler Jørgensen.

Udviklingsplanen omfatter udover Sørbymagle også landsbyerne Rosted, Bøstrup, Kirkerup, Fladholte og Vollerup. Den er kommet til verden efter en lang proces med borgermøder i de mindre landsbyer, så alle har haft mulig for at påvirke udviklingsplanen. Sørbymagleområdet er det tredje lokalom-råde, som har fået en udviklingsplan. Målet med udviklingsplanerne er, at få borgerne til at engagere sig i udviklingen af deres eget område.

– Jeg er rigtig glad for at se, at Sørbymagle også har fået en udviklingsplan. Beboerne i Sørbymagleområdet kender deres område og brænder for at gøre en forskel. Derfor skal vi lytte og hjælpe med at gøre tanker til handling, siger Henrik Brodersen(O), formand Landdistrikts-, Teknik- og Ejen-domsudvalget.

Selve planen bliver lanceret ved et stort multievent den 12. november 12-16 i Sørbymagle.

Fakta om Sørbymagles Udviklingsplan

Visionen for Sørbymagle i 2025:

• Sørbyområdet er kendt for, at Sørbyhallen er en drivmotor for kul-turfællesskaber for hele familien. I de mindre lokalområder er der etableret samarbejder, der hæver livskvaliteten for alle aldre. Lokale ildsjæle fastholder løbende sammenkomster, aktiviteter og tiltag.
• Tilbuddene er så attraktive, at nye borgere flytter hertil, fordi området har inkluderende fællesskaber omkring et væld af spændende aktiviteter og tilbud
• I Sørby er der etableret boligområder tæt ved og i pagt med natu-ren. Områder med diversitet, som tiltrækker børnefamilier i parcel-huse, men også unge og ældre i tæt lav bebyggelse.
• Tilflytningen til området har bidraget til kvalitetsudvikling og vækst for borgere og virksomheder. Den har sikret grundlaget for vor skole og institutioner og har modvirket udkantseffekter med stagnation og ensomhed.

Læs mere om Sørbymagles nye udviklingsplan på Sørby.dk

Sørbymagle, busmøde. Foto: René Madsen