Lån læselup, strømpepåtager og robotstøvsuger på biblioteket

Er der lige lovligt langt ned til fødderne, så det kniber med at få strømperne på? Eller har du svært ved åbne låg, flasker og bøtter? Så er det nye Teknotek måske noget for dig? På Slagelse og Korsør Bibliotek kan du nemlig fremover låne velfærdsteknologiske hjælpemidler med hjem og afprøve dem i ro og mag derhjemme i 14 dage. Åbningen af begge Teknoteker sker mandag den 9. oktober i forbindelse med Sundhedsugen i Slagelse Kommune i uge 41.

Det er rart at kunne selv. Hvad enten det drejer sig om påklædning, madlavning eller noget helt tredje, så er det rart ikke at være afhængig af hjælp fra andre. Heldigvis findes der allerede en lang række hjælpemidler, der kan lette din hverdag. For at gøre det lettere for dig som borger at få overblik over hverdagens hjælpemidler, rykker velfærdsteknologien derfor ind på både Slagelse og Korsør Biblioteker i form af såkaldte Teknoteker.

Hjælpemidler kan give større frihed i hverdagen
– Et nyt Teknotek på biblioteket vil bringe velfærdsteknologien tættere på borgerne og giver dem mulighed for både at se og ikke mindst afprøve forskellige hjælpemidler. Vi vil gerne skabe mere synlighed omkring de mange hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lidt lettere, og som kan være med til at give borgerne en større frihed i hverdagen, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern (O).

De nye Teknoteker bliver små udstillingsområder, hvor det ikke er bøger, der står på hylderne. I stedet vil der være velfærdsteknologiske hjælpemidler, hvor du vil kunne finde alt fra lågåbnere og ergonomisk bestik til læselup, strømpepåtagere og robotstøvsugere. Her får du altså rig mulighed for at snuse til den velfærdsteknologiske verden, og ved at låne et hjælpemiddel med hjem kan du i ro og mag få afklaret, om hjælpemidlet er noget for dig, og om det reelt løser dit behov.

Afprøv i ro og mag og se, om det før en forskel
– På bibliotekerne ser vi det som en oplagt mulighed for at hjælpe borgerne. Vi har systemet til at styre udlånene, og vi synes, det er en god ide, at borgerne fremover også kan låne hjælpemidler, så de kan finde ud af, om det er en løsning for dem. Teknoteket er en mulighed for, at borgerne selv kan afprøve om et hjælpemiddel kan gøre en forskel i ens hverdag, uden man behøver at investere i hjælpemidlet på forhånd. Fra uge 41 bliver det muligt, at man kan låne hjælpemidlerne med sit sundhedskort på præcis samme måde, som man låner bibliotekets øvrige materia-ler, siger René Birkemark Olesen Leder af Bibliotek og Borgerservice.

Åbningen af begge Teknoteker sker mandag den 9. oktober i forbindelse med sundhedsugen i Slagelse Kommune i uge 41.