Ny udeskoletrailer giver skoleelever læring og oplevelser i det grønne, hermed er brobygning til dagtilbud nemmere.

Fremover får eleverne i Slagelse Kommune nye muligheder for at lære ude i naturen og ikke kun primært i klasseværelserne. En ny udeskoletrailer vil nemlig 2 gange om året komme rullende ud på den enkelte skole. Med i bagagen er en bred vifte af natur- og friluftsgrej, så skolerne får rigtig god mulighed for at bruge naturen til læring og undervisning. Traileren indvies 24. august kl. 10 på Hashøjskolen.

Man lærer ikke kun siddende på sin stol i et klasseværelse. Det gør eleverne i Slagelse Kommune heller ikke, men fremover bliver mulighederne for udeskole og Den Åbne Skole, som folkeskolereformen lægger op til, endnu bedre. 24. august kl. 10 indvier Slagelse Kommune Udeskoletraileren, som vil understøtte lærere og pædagogers arbejde med den åbne skole, udeskole og læring i uderummet.

Inspiration og støtte til udeundervisning
– Den nye udeskoletrailer kan forhåbentlig være med til at give god inspiration og støtte i udeundervisningen for både den lærer/pædagog der er nybegynder og for den mere garvede kollega. Traileren henvender sig i udgangspunktet til skolerne, men den kan med stor fordel også bruges i brobygningen mellem skole og dagtilbud. Samtidig vil det også blive muligt, at natur- og friluftsgrejet kan bruges af forældre og lokale foreninger, der efter aftale med skolen kan låne materialet i den givne periode, så forhåbentlig vil rigtig mange få glæde af det nye ude-skoletrailer, siger borgmester Stén Knuth, som skal indvie og klippe den grønne snor til udeskoletraileren.

Den nye trailer skal hjælpe skolerne i Slagelse Kommune med at bruge naturen til læring og undervisning, da udeskole kan bidrage på en lang række punkter til øget læring samt til en øget forståelse for naturen, klimaet og miljøet hos elever-ne. Udeskoletrailerens grej kan bruges i de fleste af folkeskolens fag, og på alle klassetrin og Slagelse Naturskoles naturvejledere hjælper også gerne skolerne med forslag til, hvordan man kan få mest ud af Udeskoletrailerens besøg.

Skal ikke kun bruges til undervisning i N/T og biologi
– Vi forventer at lærere og pædagoger, som arbejder med undervisning i fag som dansk, matematik, idræt, engelsk, hjemkundskab, N/T, biologi og historie vil be-nytte sig af udeskoletraileren. Slagelse Naturskoles udeskolevejleder støtter selv-følgelig meget gerne med sparring og vejledning omkring naturaktiviteter, der kan bruges i undervisningen både før, under og efter Udeskoletrailerens besøg, siger Tine Nord Raahauge, Leder af Slagelse Naturskole.

Samarbejde mellem Ejendomsservice og Slagelse Naturskole
Udeskoletraileren er kommet til gennem initiativ fra Slagelse Naturskole og ruller ud på skolerne i et samarbejde mellem Slagelse Naturskole og Slagelse Kommunes Ejendomsservice. Ejendomsservice sørger for at placere udeskoletraileren på den enkelte skole, mens Slagelse Naturskole vedligeholder grej og sørger for kalenderfordeling på skolerne. Udeskoletraileren har modtaget støtte fra Friluftsrå-det.

Leder af Slagelse Naturskole hedder Tine Nord Raahauge.

Slagelse Naturskole støtter brug af udetraileren.