Sorø Kunstmuseum og Sorø Musiske Skole i nyt spændende samarbejde om billedkunst for elever i grundskolen.

En erfaren kunstner, der underviser klasser midt i kunsten. Det er ideen, der nu er blevet til et tilbud om tre forskellige forløb med fokus på innovation og elevernes egne kunstneriske udfoldelser.

Understøtter skolernes egne fag
Skoler kan vælge mellem tre forløb for deres klasser. Hvert forløb varer tre timer og foregår på Sorø Kunstmuseum, helt tæt på kunsten selv. “Elevernes egne hands-on erfaringer er i centrum. Samtidig har vi tilpasset forløbene, så de passer til skolefagene “billedkunst” og “håndværk og design”, men de kan også bruges tværfagligt”, fortæller Mette Truberg Jensen, kunstmuseets kunstformidler, der har været med til at udvikle forløbene.

Kunstner underviser
Det er Sorø Musiske Skoles erfarne billedkunstlærer, Tina Elf, der kommer til at stå for undervisningen i samspil med en af museets formidlere. Hun er selv udøvende kunstner og fortæller, at skolerne kan vælge mellem tre temaer: 1) Farver, mønstrer og materialer 2) Samtidskunst og 3) Kunsten som social agent.

Testet af to lokale skoler
Der er forløb for alle klassetrin og konceptet er allerede testet med succes af elever fra de to skoler Sorø Privatskole og Sorø Borgerskole. Mette Truberg Jensen understreger, at selvom det foregår i Sorø, er skoler uden for kommunen også velkomne.

Oprindeligt et større nationalt projekt
Samarbejdet har baggrund i projektet Læring, kunst og museer som er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. Her har Sorø Kunstmuseum, Frederiksbergmuseerne og Ribe Kunstmuseum gennem nogle år arbejdet for at styrke samarbejdet med lokale skoler og kulturskoler, som fx Sorø Musiske Skole. Vigtige erfaringer er udvekslet på tværs af landet med det resultat, at der nu tilbydes flere helt nye typer undervisningsforløb på museerne.

Kontakt formidlingsinspektør Mette Truberg Jensen for mere info og booking på tlf. 5783 2229.

Sorø Kunstmuseum
Storgade 9
DK-4180 Sorø