Trafikminister Ole Birk Olesen har besluttet, at Storebæltsbroen fremadrettet ikke længere skal anvendes til motionsarrangementer. Sidste chance for at prøve den unikke tur over Storebælt bliver altså lørdag d. 9. september 2017, hvor Broløbet Storebælt afvikles for sidste gang.

– Vi respekterer naturligvis trafikministerens beslutning, men er samtidig dybt forbløffede. Det er i år sjette gang der er Broløb, og i år vil løber nummer 75.000 løbe den unikke tur over broen. Samtidig er løbet lagt, så det skaber mindst mulige gener for bilisterne. Det er altså kun i en meget begrænset tidsperiode hvert tredje år, at løbet medfører ændringer for bilisterne, siger Per Hansen fra Broløbets ledelse.

Ved alle løb har trafikafviklingen under løbet været i fokus – blandt andet er løbet flyttet fra juni til september og starttidspunktet ændret for at minimere generne for trafikken mest muligt. Teknikken er ligeledes med til at sikre en smidig trafikafvikling – blandt andet gennem advisering af bilisterne via SMS, mail til Brobizzkunder, trafikradio osv. Disse tiltag er med til at sprede trafikken og sikre en trafikafvikling uden væsentlige forsinkelser under løbet.

– Det er klart, at det tager lidt længere tid at køre over broen, når der er Broløb. Men med alle de tiltag der er gjort, mener vi at generne er minimale. Det bør være muligt, en gang hvert tredje år, at afvikle Danmarks måske mest unikke løbebegivenhed, lyder det fra Per Hansen.

Et motionsarrangement som både samler Danmark og deltagere fra hele verden.
Løbet har skabt en enorm interesse for en af verdens smukkeste broer, Storebæltsbroen.
Der har, medregnet dette år, været løbere fra mere end 100 forskellige lande til start – i år med deltagere fra blandt andet Sydafrika, New Zealand og Haiti.

– Vi har skabt en stor international begivenhed, og det bør vi alle sammen være meget stolte af. Samtidig har mange danskere altså taget løbet til sig, og skabt en folkefest der er med til at samle hele Danmark, siger Per Hansen.

Per Hansen understreger, at man accepterer ministerens beslutning. Men både han, og Broløbets øvrige ledelse, opfordrer ministeren til at tænke sig om en ekstra gang. For det burde være et arrangement, som alle kan bakke op om.

Der er fortsat billetter tilbage til den absolut sidste udgave af Danmarks største Broløb – ønsker du at deltage kan tilmelding ske via løbets hjemmeside: www.brolobet.dk.