Langt om længe har foråret for alvor meldt sin ankomst og lige om hjørnet venter sommeren, når kalenderen viser juni.
Meget passende bliver det Sørby Marked, der for 36. gang skyder sommeren i gang i pinsen, når markedspladsen byder indenfor med kræmmere, underholdning, tivoli og meget andet fra fredag den 2. juni til og med mandag den 5. juni.
Traditionen tro tyvstartes markedet allerede torsdag aften den 1. juni, hvor der er stort reklamebanko i Sørbyhallen.
– De må efterhånden have det sorte bælte i tyvstart, men bankoet er meget populært, og det forstår man godt, når man ser, hvor mange gevinster aftenen byder på. Det er nærmest umuligt at gå hjem uden præmie, griner René Sørensen, der er formand for SIF-Venner, som står bag Sørby Marked.

Programmet er på plads
Når markedet for alvor tager fat ude på pladsen fra fredag den 2. juni, så bliver det med masser af underholdning.
– Hovednavnene Djämes Braun, Big Fat Snake og Stig Rossen & Vennerne har vi offentliggjort for længe siden, men der er masser af anden underholdning i løbet af pinsen, afslører Martin W. Hansen, der er formand for musikudvalget i SIF-Venner, og fortsætter:
– Lørdag aften får vi besøg af vores meget populære husorkestre Dødspoppatruljen og The Late Show, som sørger for fest hele natten i Danseteltet. Mens det blandt andet er Butterflies samt lokale Hot Society Orchestra og Brian Nygaard & Basserne, der sørger for underholdningen i Vinstuen i løbet af markedsdagene.

Børnekor og virtual reality
Sørby Marked 2017 holder selvfølgelig også fast i de velkendte traditioner, når Slagelse Garden spiller markedet i gang fredag kl. 17.00.
Lige så sikkert er det, at der er gratis sildebord fredag aften, damefrokost lørdag eftermiddag og fest for det unge publikum i Hegnet fredag og lørdag aften.
– En af de traditioner, jeg nyder allermest, er, når over 200 børn fra Skovbrynet indtager scenen og synger i Danseteltet lørdag morgen, fortæller formanden for SIF-Venner.
I Hegnet kan markedsgæsterne søndag og mandag opleve noget af det vildeste teknologi, når Elgiganten kommer på besøg med det nyeste indenfor virtual reality.
– Dem, der har prøvet det, siger, at det er så virkelighedstro, at man automatisk holder vejret, når man prøver dykkerfilmen, afslører René Sørensen.
Sørby Marked løber af stablen i pinsen fra 2. juni til og med 5. juni – med bankotyvstart torsdag den 1. juni. Hele programmet kan ses på www.sorbymarked.dk eller på facebook.com/sorbymarked.

Big Fat Snake 2017
DødspopPatruljen. Musik til Sørby Marked 2017
Djämes Braun optræder på Sørby Marked 2017. Foto: PR.
Butterflies. Foto: PR