I den netop overståede sæson lykkedes det VK Vestsjællands herrer som oprykker at sikre sig endnu en sæson i landets bedste række, Volleyligaen. Klubben arbejder for tiden på højtryk på at skabe de optimale rammer for holdet, så der kan tages endnu et skridt fremad i den kommende sæson. I den forbindelse har klubben, i samråd med holdets nuværende trænerteam, spillende cheftræner Kim Buchwald og assistenttræner Michael Birk, forfremmet Michael Birk til cheftræner, mens Kim Buchwald vil fortsætte som spiller. Khang Lam vil desuden igen fungere som statistiker/scoutman for holdet, hvor der i den kommende sæson (med støtte fra Slagelse Talent og Elite) vil blive et udvidet fokus på dette.

Et alsidigt talent med stor drivkraft

Michael Birk var tilknyttet som assistent for klubbens bedste herrer og damer i sin første sæson i klubben, hvor han har bidraget med masser af nyt og spændende input. Tidligere har Birk bl.a været ligatræner i Odense og selv spillet i Volleyligaen for både ASV, Middelfart og DHG som hæver. I den kommende sæson har klubben ansat Birk som cheftræner for klubbens bedste herrehold, mens han samtidig også skal fortsætte i sin rolle som assistent for de bedste damer. Civilt er Birk bosiddende i Nyborg med sin kone og to børn, arbejder på et bosted i Holbæk, og er desuden igang med at iværksætte Birk PKR – et pædagogisk, kommunikation- og rådgivnings firma.

Klubbens næstformand og ansvarlig for 1. hold, Claus Bech, udtaler: “Vi har været rigtig glade for Kims arbejde de sidste to år som spillende træner for holdet, som jo først bragte holdet op i Volleyligaen og senere formåede at overleve den første svære sæson i landets højeste række. Men vi ser bestemt også nogle spændende muligheder i at tilknytte Michel Birk fast som cheftræner, hvor han kan hellige sig trænergerningen fuldt ud. Alle spillere og ledere har været meget glade for det arbejde Birk har udført i hans første sæson i klubben, så vi glæder os til at se ham i spidsen for herrerne fuld tid. Kim vil desuden fortsat være fuldtidsansat i klubben, hvor han får mere tid til andre opgaver. Så samlet set synes vi, at vi går den kommende sæson i møde med et endnu bedre sportsligt setup end tidligere”.

Stor optimisme omkring trænerens virke

Den nye cheftræner Michael Birk udtaler: “Efter denne sæsons positive oplevelser med både dame- og herrespillere, samarbejdet med trænerkollega Kim Buchwald og den resterende del af VK Vestsjælland, har overvejelserne om at fortsætte i klubben været af den lettere karakter. Det er derfor med stor glæde, at jeg i sæsonen 2017/2018 tiltræder i rollen som cheftræner for klubbens Volleyliga-herrer. Første etape i den nye rolle indledes, når Try Out-perioden begynder tirsdag d. 23. maj og den nye trup skal tage sin form efterfølgende. Som træner føler jeg en stor tryghed og professionel opbakning i forbindelse med mit kommende trænervirke i klubben. Det skyldes den tilgang, som VKV lægger for dagen som volleyballklub – et sted hvor der er arbejdes i en positivt orienteret og udviklende retning, som altid fordrer at nå rundt om det enkelte individ, såvel som hele holdet. Dette nye samarbejde ser jeg rigtig meget frem til”.

Kim Buchwald udtaler: “Det har været den største fornøjelse at stå i spidsen for klubbens bedste herrer gennem to sæsoner, hvor vi har haft så mange fantastiske stunder sammen. Det glæder jeg mig fortsat til, dog at det bliver i en rolle udelukkende som spiller i fremtiden. Jeg har været glad for samarbejdet med Birk og ser frem til at han skal stå helt i spidsen for holdet i den kommende sæson. For mit eget vedkommende bliver det fedt at kunne koncentrere mig 100 % om at spille, mens jeg samtidig får mere tid til at varetage talentudviklingen i klubben, være DU17-landstræner og samtidig virkelig arbejde hårdt for at klubbens damer kan rykke op i Volleyligaen”.

GENERALFORSAMLING PÅ MADAM BAGGER I KORSØR
Klubben afholder den årlige generalforsamling hos klubbens sponsor, Madam Bagger, mandag d. 22. maj kl. 19.00. Inden da er der traditionen tro spisning fra kl. 18.00. For første gang i 10 år står klubben overfor at skulle vælge ny formand, da klubbens mangeårige formand Mads Olsen har valgt ikke at genopstille, da han er flyttet til København og således ikke vil have sin daglige gang i klubben mere.

Træner Michael Birk i VK Vestsjælland. Han får opgaven med ligaherrerne fra 2017. Foto: Kim Buchwald