Der vil i den kommende tid, 15. juni, blive afholdt et møde i Natursamrådet under Slagelse Kommune. Her mødes lokale repræsentanter for en række organisationer med politikere for at få indblik en række problemer i naturen, herunder har DOF bedt om at få Fedte Sø, der befinder sig på Agersø, på dagsordenen. Mødet finder sted på Agersø.
Området ved Fedte Sø ligner Omø Mose og Lejsø, hvor der udtrykkes bekymring for vandstanden. Hvis denne bliver for lav, vil en række fugle og padder få svært ved at leve der. Disse arter er ifølge repræsentanten Christian Glahder fra Danmarks Naturfredningsforening truet, hvis deres levested forringes.  Samme syn på naturområderne har for Dansk Ornitologisk Forenings repræsentant, Peder Seibæk, som ønsker en dialog om, hvorledes man bedst muligt fastholder biotopens kvalitet. Det fremgår ikke af foreliggende information, hvordan de forskellige medlemmer af Slagelse Byråd ønsker Agersøs værdifulde naturområder forvaltet. Slagelse Kommune er repræsenteret ved Villum Christensen, fordi han er med i Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.
Det er ikke første gang, at man søger indblik i naturens tilstand på Agersø, idet det allerede blev behandlet i DOF’s medlemsblad Bladsmutten i 2013 af Henrik Wejdling. Dengang var der den opfattelse, at drænrør ud til Storebælt kunne være årsagen til udtørringen af vådområdet.
NB: Det skal her præciseres angående området på Agersø, at Dansk Ornitologisk Forening ikke har bemyndigelse til at foretage nogen ændring på naturområderne, som strider mod ejerens planer. Foreningen appellerer til, at der tages hensyn til de aftaler i henhold til paragraf 3, der vedrører naturbeskyttelse.

Jette Hallig

 

Fedte Sø, Agersø den 2.maj 2017. Foto: Henrik Baark.
Fedte Sø, Agersø. Natursamrådet har mosen på dagsordenen. Foto: Henrik Baark, 2.5. 2017