Gamle sølvskeer bliver til knagerækker, tæpper og cowboybukser bliver til tasker, skjorter bliver til kaffevarmere, slidte skindjakker til sofapuder og garnrester til miljørigtige karklude. Genbrug får en helt ny betydning, når Blå Kors Genbrug torsdag den 1. juni 2017 åbner sin første butik med redesignede varer.

På hylderne i den nye Blå Kors-butik på Løvegade 1 i Slagelse vil kunderne fremover blandt andet kunne hive varer ned af hylderne, som er lavet af genbrugsmaterialer.

Der vil komme en bred vifte af boligtekstiler og andre produkter til hjemmet sammen med spændende genbrugstøj og tilbehør til kvinder. Butikken vil gerne blive kendt for at være en hyggelig og levende genbrugsbutik af høj standard.

Butikken kommer passende til at hedde “nyt igen” – for her handler det om at give gamle ting nyt liv og i sidste ende nye ejere. Som noget helt unikt, vil kunderne kunne opleve et arbejdende, kreativt værksted og med egne øjne se på, når de frivillige arbejder på deres kreationer.

“Vi har længe haft et ønske om at åbne en butik med redesignede varer. Genbrug er for alvor blevet en fast del af danskernes forbrug, og eksperter vurderer, at det vil stige endnu mere. Der bliver også mere og mere fokus på, at genbrug er med til at skåne miljøet. Flere begynder derfor også at lave nyt ud af genbrugsting. Det vil vi gerne være med til at sætte skub i blandt andet ved at åbne denne butik,” siger chef for Blå Kors Genbrug, Jytte Jensen.

Blå Kors er i øjeblikket i fuld gang med at indrette lokalerne sammen med en gruppe frivillige. Fælles for Blå Kors-butikkerne er, at de bliver drevet af frivillige medarbejdere og ledere. Der er allerede en god flok frivillige hænder klar at løfte opgaverne i den nye butik i Slagelse, men der er stadig plads til flere, der kunne have lyst til at være med.

Frivilligt engagement
En uge efter butikkens åbning – torsdag den 8. juni kl. 14 – afholder Blå Kors derfor et informationsmøde på Slagelse Bibliotek, hvor alle har mulighed for at deltage og høre mere om mulighederne for at blive frivillig. Man behøver ikke kunne strikke, sy eller lignende for at være med. Der er også andre opgaver.

Jytte Bangsgaard er en af af de frivillige initiativtagere. Hun fortæller, at hun og flere i hendes omgangskreds havde lyst til at åbne en butik med redesignede varer med et godt formål for øje. De tog derfor kontakt til Blå Kors Genbrug for at høre, om de ville være med.

“Heldigvis sagde de ja til at være med og lige siden er det gået stærk med at få drømmen og planerne i hus. Vi glæder os til at kunne byde vores kunder velkomne i vores butik, som vi tror bliver rigtig spændende”, siger Jytte Bangsgaard, som ser frem til åbningen.

“Som frivillig får man et godt og større netværk og arbejder samtidig for en god sag”, fortæller hun.

“Vi lægger stor vægt på det sociale fællesskab i et kreativt miljø. Jeg er sikker på, at kunderne også befinder sig godt, når de kan mærke en god stemning mellem os frivillige,” siger Jytte Bangsgaard.

For Blå Kors Danmark er satsningen på endnu en butik et led i forhold til at få flere midler til foreningens velgørende arbejde.

“Vi har i den grad brug for de midler, som genbrugsbutikkerne tjener til Blå Kors. De gør os i stand til at hjælpe endnu flere udsatte børn og voksne og mennesker med misbrug,” siger vicegeneralsekretær i Blå Kors Danmark, Kresten Kragh-Schmidt, og fortsætter:

“Der er et stort behov i Danmark for hjælp, og mange børn og unge, der vokser op i familier med misbrug af alkohol og stoffer, har brug for hjælp og støtte til selv at få et godt liv.”

Blå Kors ting
Blå Kors åbner konceptbutik.
Frivillige hos Blå Kors.