Sæt skub i din sundhed til Seniorugen i uge 19. Man byder på foredrag, travetur, dans, gymnastik, sundhedstjek, høretest og tips til en sundere hverdag. Det er blot nogle af de ting som er på programmet i uge 19, når Slagelse Kommune inviterer til Senioruge.

Hele ugen er fyldt med arrangementer, som kan give dig inspiration til, hvordan du både kan bevare og forbedre din sundhed, så du trives i din hverdag. Kom og få idéer til en sundere livsstil – hele programmet kan ses på slagelse.dk/senioruge.

Fuld fart på vandreskoene, en rask cykeltur i godt selskab eller ny viden og inspiration til hvordan du holder dig sund og trives i din hverdag. Mulighederne er mange, når Slagelse Kommune sæter fokus på sundheden og inviterer til Senioruge i uge 19. Her byder aktivitetscentrene bl.a. indenfor og viser stemningen på nogle af de mange faste aktiviteter lige fra zumba til brætspil. Ugen igennem er der også mulighed for at få et sundhedstjek, få gode råd til småtspisende hvor det kniber med appetitten, eller tip fra en fysioterapeut til hvordan træning kan hjælpe dig til færre smerter, hvis du har ondt i knæ og hofter.

Sundhed er også trivsel og socialt samvær
Muligheden for at nyde det sociale samvær sammen med andre, mens kroppen røres, er der også god mulighed for i løbet af ugen gennem bl.a. senior-walk, travetur, cykeltur, siddende gymnastik, krolf, cirkeltræning, boccia, tai chi, dans, gymnastik og line dance.

– Seniorugen giver rigtig god mulighed for både at se og ikke mindst prøve nogle af de mange tilbud, der er rundt om i kommunen, som er med til at holde os sund og trives i vores hverdag. Sundhed er i høj grad også det at være sammen med andre og hygge sig i hinandens selskab. Så sundhed kan ligeså godt være en omgang skak eller siddende gymnastik, som det kan være en trave- eller cykeltur. Jeg håber, rigtig mange vil kigge forbi til arrangementerne og foredragene i seniorugen – her burde været noget for enhver smag, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern. (O)

Vi har kaffen klar i sundhedscaféen
På apotekerne får du også mulighed for at få et helbredstjek, og både mandag onsdag og torsdag er der spændende foredrag på programmet. Torsdag fra 13-16 kan du også få en lidt anderledes caféoplevelse nemlig i sundheds-caféen på Slagelse Bibliotekerne. Her er kaffe på kanden tilsat foredrag, velfærdsteknologi, støtte til en sundere livsstil og gode snakke og tips til, hvordan du kan trives i din hverdag. Programmet for sundhedscaféen kan ses på slagelse.dk/sundhedscafé, mens hele programmet for Seniorugen kan ses på slagelse.dk/senioruge

Fokus på seniorers sundhed i uge 19. Foto: Slagelse Kommune
I uge 19 er fokus på seniorers kost og trivsel i Slagelse Kommune.