Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Slagelse Kommune i tidsrummet 6. April til 12. April 2017.

 

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-slagelse.dk
HÆNDELSER

KORSØR: Guldsælgere på spil

Et par af de berygtede udenlandske guldsælgere, der længe har huseret langs motorvejene, havde tirsdag fundet vej til Lützensvej i Korsør. Her kontaktede de en 81-årig kvinde og tilbød hende guldsmykker, mens de mærkede på kvindens håndled for at se, om hun skulle have ure eller smykker, de kunne snuppe i stedet. Kvinden var heldigvis vaks og råbte op, og så forsvandt de to kvinder straks i en mørk, ældre bil. Disse guldsælgere viser sig gang på gang kun at sælge ærgrelser, fup og fiduser, og vi må på det kraftigste advare mod at indgå handler med dem.

SKÆLSKØR: Indbrudstyve forstyrret og derefter pågrebet

Det var en skidt dag på kontoret for to indbrudstyve, da de natten til onsdag var på tyvetogt i Skælskør. Først knuste de en rude i Smedestræde klokken 4.18, så de kunne komme ind, men beboeren i huset – en 71-årig mand – vågnede og gik hen til vinduet, hvilket fik tyvene til at stikke af. Det tog dog ikke modet fra tyvene, der kort efter – klokken 4.41 – gik ind i en lejlighed på Vestergade, hvor døren ikke var låst. Beboeren her – en 42-årig kvinde – vågnede dog ved, at tyvene var trængt ind i lejligheden, og derfor råbte hun op, så mændene flygtede. De nåede ikke langt, for en patrulje var lige i nærheden og fik anholdt de to, der viste sig at være en 19-årig mand fra Fåborg og en 18-årig mand uden fast bopæl. De bliver nu sigtet for forsøg på indbrud.

SLAGELSE: Dialog på vej mod tryghed

Tirsdag klokken 10.30 var en patrulje på besøg i butikscenteret på Byskov Allé, hvor de talte med blandt andet dagligvarebutikken, bageren og frisøren. Formålet var at høre, hvordan forretningsdrivende og kunder oplevede at komme i centeret, og der blev talt overvågning, sikkerhed og tryghed. Senere på dagen var patruljen også i dialog med en gruppe unge, der befandt sig i nærheden af centeret.

 

SLAGELSE: 16-årig voldtaget til kolonihavefest

En 16-årig pige fra Næstved var lørdag til fest i en kolonihaveforening i Slagelse, hvor hun blev udsat for voldtægt af en jævnaldrende dreng, som også er fra Næstved. Politiet fik anmeldelsen mandag klokken 14.04, og pigen blev i første omgang sendt til undersøgelse på Rigshospitalet. Politiet er nu i gang med at afhøre de involverede i sagen.

SLAGELSE: Patruljen blev til lukketid

Det var en helt igennem utilstedelig opførsel, en gruppe unge mennesker udviste mandag aften i en dagligvarebutik på Pantholm i Slagelse. En større gruppe drenge var truende, aggressive og havde forsamlet sig foran butikken og truede endda en af ekspedienterne i butikken. Derfor ringede hun klokken 20.50 til politiet, og en patrulje kom til butikken og blev der, til den lukkede.

SLAGELSE: Knallert kørte ind i bildør

Omkring klokken 23.00 mandag aften kørte en 17-årig mand fra Sorø på knallert ad Smedegade i Slagelse, da en parkeret bils dør pludselig åbnedes. Den 17-årige bragede ind i døren og styrtede. Han fik dog ikke umiddelbart nogen skader og kørte derfor videre straks efter. Da han kom hjem, besluttede hans far, at uheldet skulle anmeldes og sønnen på skadestuen. Derfor ringede de klokken 23.52 til politiet, der ikke havde noget registreret om en bil med en ødelagt dør. Det fik politiet godt seks timer senere, da der indløb endnu en anmeldelse: En ’mistænkelig’ personbil holdt på Elmedalsvej i Slagelse uden den højre fordør, som lå på bagsædet af bilen i stedet.

SLAGELSE: Blufærdighedskrænkelse

En 16-årig pige var mandag aften klokken 22.00 på vej hjem, da hun passerede Østerbro i Slagelse. Her blev hun standset af en 20-årig mand i en varebil. Manden tvang hende ind i bilen og kørte hende til en parkeringsplads. I 30-60 minutter blev den 16-årige pige befamlet, mens manden blandt andet sagde, han ville have sex med hende. Hun gjorde modstand, så planen mislykkedes for manden, og til slut kørte han hende tilbage til et supermarked, hvor hun bad om at blive sat af. Da hun kom hjem, fortalte hun sin far, hvad der var sket, og de kontaktede politiet klokken 1.04. Senere på natten, da klokken var 3.08, blev den 20-årige mand anholdt på sin bopæl. Han bliver nu sigtet for blufærdighedskrænkelse.

SLAGELSE: Hærværk mod café i Jernbanegade

Klokken var 4.56 søndag morgen, da to personer gjorde en patrulje opmærksom på, at en mand gik rundt og opførte sig temmelig truende med en jernstang i hånden. Det var i Slagelse, og det viste sig, at en bænk var slået i stykker, og brædder fra bænken var efterfølgende brugt til at ødelægge fem ruder i Café Lux på Jernbanegade. En lokal 29-årig mand, der tidligere på aftenen havde været i klammeri på stedet og truede med at hævne sig på cafeen, stod blot 500 meter fra cafeen, og han blev efterfølgende sigtet for hærværk.

SLAGELSE: Ung kvinde afværgede voldtægtsforsøg

Tidligt søndag morgen klokken 4.18 fortalte flere forskellige personer en patrulje i området, at en ung kvinde var forsøgt voldtaget i anlægget ved Skovsøgade. Den 20-årige kvinde fra Skælskør-egnen havde fået lidt frisk luft på en parkeringsplads, da en mand hev hende med mod et grønt område, mens han sagde “come on”. Han hev fat i kvindens nylonstrømper, der gik i stykker, men kvinden fik sparket og slået fra sig, så manden til slut opgav sit forehavende og stak af. Han beskrives som udenlandsk udseende, 170-175 centimeter høj, almindeligt bygget, mørkhåret og iført en blå skjorte. Politiet vil meget gerne høre fra personer, der har set hændelsen eller ved, hvem manden er. Kontakt politiet på 114.

FÆRDSELSKONTROL: Store overskridelser i hastighedskontroller

Weekenden har budt på et par voldsomme forseelser i hastighedskontroller. Fredag klokken 14.24 stod en ATK-måler på Sydmotorvejen ved Maribo. I løbet af lidt mere end fem timer blev i alt 216 køretøjer målt til at køre for hurtigt. I alt passerede godt 1.900 køretøjer, og der blev uddelt seks klip, tre betingede frakendelser og en enkelt ubetinget – én bilist blev målt med en hastighed på 213 kilometer i timen. Ganske overordentligt meget over det tilladte. Det blev altså “belønnet” med en ubetinget frakendelse af kørekortet. Samme belønning fik en bilist søndag til en kontrol iværksat via bestilenfærdselskontrol.dk. På Valbyvej i Slagelse var der på bare 80 minutter 11 sager: tre om manglende sele, en om håndholdt mobiltelefon og syv om hastighed. Den tilladte hastighed på strækningen er 50 kilometer i timen. En af bilisterne blev målt til 122 kilometer i timen, og det udløste straks en ubetinget frakendelse af kørekortet.

TRYGHED: Patruljer i gaderne i kredsen
Der har været flere fodpatruljer i weekendens løb. I Slagelse var patruljen fredag blandt andet forbi blomsterhandleren på Torvet og Matas. Senere fredag var der i Vordingborg fokus på en stribe supermarkeder, der har været plaget af tricktyverier rettet mod ældre mennesker i den senere tid. Lørdag besøgte en patrulje torvedagen i Maribo, hvor der blev udvekslet flere friske bemærkninger i god ånd. Nakskov fik også besøg af en fodpatrulje, der i indre by kun oplevede fred og ro.

SLAGELSE: Knuste et glas i ansigtet på mand

Politiet måtte i går klokken 20.43 køre ud til nogle optøjer på en cafe i Jernbanegade i Slagelse, hvor en 21-årig mand havde fået knust et glas i ansigtet af en anden mand. Den 21-årige blev kørt på sygehuset til behandling for sine skader, og imens fandt politiet gennem vidneforklaringer frem til en 23-årig mand, som blev anholdt på en adresse på Hellig Andersvej. Her fandt betjentene godt 28 gram kokain og noget hash, og derfor blev den 23-årige sigtet for både kvalificeret vold, salg af narko og efter lov om euforiserende stoffer.

SKÆLSKØR: Tyveri fra varebil

Tirsdag klokken 11.20 blev der stjålet en del effekter fra en ulåst varebil på Konge-Åsen i Skælskør. Der blev fjernet en skuldertaske med en pung, kreditkort, kørekort og sygesikringskort, og så blev der også stjålet kontanter og et armbåndsur. Overvågningsbilleder viser, at gerningsmanden er en omkring 40 år gammel mand af østeuropæisk udseende, og han er 180-190 centimeter , kraftigt bygget og med brunt mellemlangt hår. Ved du noget om tyveriet eller om manden, bedes du kontakte politiet på 114. Tirsdag fik politiet i øvrigt endnu en anmeldelse om et tyveri fra en varebil. Det var fra Dalvej i Haslev, hvor der natten mellem onsdag 8. marts og torsdag 9. marts blev knust en rude i en varebil, og derefter stjålet diverse værktøj fra varebilen.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Dalmose Vemmeløsevej, Vemmeløse Landejendom Mandag klokken 15.00 – tirsdag klokken 10.00 Værktøj, computer og diverse tilbehør til fyr
Korsør Musholmvej Hus Mandag klokken 16.00 – tirsdag klokken 07.30 Smykkeskrin, pas, 3 punge, kuverter med valuta, lille sofabord og ekstranøgle til bil
Slagelse Frankerupvej Landejendom Torsdag klokken 18.00 – fredag klokken 8.00 Plæneklipper og smykker
Slagelse Sønderås Hus Fredag klokken 14 – tirsdag klokken 15.30 Smykker og kontanter

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Slagelse Valbyvej Søndag klokken 10.50 – 12.10 Bestilt færdselskontrol: tre blev sigtet for ikke at anvende sikkerhedssele under kørsel og en blev sigtet for at tale i mobiltelefon under kørsel. Derudover var der syv hastighedssager, hvoraf en fik en ubetinget frakendelse, en fik en betinget frakendelse og fire fik et klip i kørekortet.
Slagelse Løvegade Fredag klokken 17.00 – 17.45 Målrettet sikkerhedssele- og mobilkontrol: En blev sigtet for ikke at anvende sikkerhedssele under kørsel og en blev sigtet for at tale i mobiltelefon under kørsel.
Slagelse Slotsgade Klokken 17.30-18 Tre cyklister blev standset og sigtet for at køre mod ensretningen
Slagelse Tordenskjoldsgade Klokken 8.45-9.30 Cyklistkontrol: En blev sigtet for at cykle på fortovet og
en for at bruge håndholdt mobiltelefon
Slagelse Tordenskjoldsgade Klokken 9-9.30 En blev sigtet for at køre uden sikkerhedssele og en for at bruge håndholdt mobiltelefon

 

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Korsør Vestmotorvejen Tirsdag klokken 13.41 – klokken 20.00 ATK 7.523 574 110 km/t 172 km/t 13 klip og 2 betingede frakendelser
Slagelse Flakkebjerg Hovedgade Mandag klokken 15.33 – klokken 20.04 ATK 320 16 50 km/t 84 km/t 1 betinget frakendelse
Korsør Vestmotorvejen Søndag klokken 13.45 – 20.00 ATK 5804 793 110 km/t 173 km/t 22 klip og tre betingede frakendelser
Slagelse Slagelse Landevej Fredag klokken 10.35 – 16.36 ATK 2312 24 80 km/t 126 km/t To klip
Korsør Vestmotorvejen Klokken 13.51-20 ATK 7644 481 110 km/t 170 km/t 10 klip og en betinget frakendelse
Slagelse Slagelse Landevej, Sørbymagle Klokken 5.52-12 ATK 1753 51 80 km/t 134 km/t To klip

%d bloggers like this: