Ny gåbusrute sørger for, at små skoleelever kommer sikkert i skole.  I Slagelse Kommune er det ikke kun bybusserne, der drøner derudaf. 10 gåbuschauffører fra 5.-7. klasse på Nymarkskolen samler på to ruter i Slagelse de mindre elever op og følger dem til skole efter en fast ruteplan til fods. På den måde får eleverne en tryg start på skoledagen, ekstra motion og frisk luft, mens mor og far slipper for en køretur og morgenmyldret på parkeringspladsen.

En god start på dagen, frisk luft i kinderne og lidt motion er tidligt på skoleskemaet for elever på Nymarkskolen. Sidste år startede Sundhed og Ældre i Slagelse Kommune i samarbejde med Nymarkskolen projekt ”gåbus”, hvor elever fra de ældre klasser følger mindre elever til skole ud fra en fast ruteplan med indlagte stoppesteder. Transporten sker til fods, og billetten er gratis.

Morgenmotion er godt for børns indlæring
Indtil for nylig har gåbussen haft en enkelt rute fra Randersvej til Ny-markskolen, men nu er endnu et hold chauffører blevet uddannet, og der er blevet udvidet med en ny rute fra Rådhuspladsen gennem klokkestøbergade og videre til Nymarkskolen.

– Vi håber, en rute mere kan få flere elever til at vælge aktiv transport til og fra skole, i stedet for at de bliver kørt. Børn koncentrerer sig bedre i skolen, hvis de får rørt sig på vej til skole – faktisk ses der en dokumenteret effekt på koncentrationsevnen op til 4 timer efter morgenmotion er slut. Aktive børn og unge er også mere indlæringsparate, da fysisk aktivitet og læring hænger uløseligt sammen, så vi håber, vi i samarbejde med endnu flere skoler kan starte gåbusser op, siger leder af Folkesundhed Randi Mølager

Brug påskeferien på at prøve den nye rute af
Efter påske starter det nye hold gåbuschauffører ud med den nye rute fra bymidten, så der bliver endnu bedre mulighed for at få en sund start på sko-ledagen. I bybilledet kan ruten fra Randersvej allerede ses med asfaltreklamer og skilte med gåbus-logoet – og er man nysgerrig efter at se og evt. prøve den nye rute fra Rådhuspladsen med mor og far i påskeferien, så kan den nye rute med stoppesteder ses på app.gåbus.dk.

Fakta om gåbusser
Gåbus er et projekt fra Dansk Skoleidræt, der er finansieret af Trygfonden. Projektet skal skabe mere bevægelse, bedre kammeratskab og større trafik-sikkerhed for alle, der tager skolens gåbus. Gåbussens passagerer er primært fra 0-3. klasse, men ældre elever er selvfølgelig også velkomne til at gå med.

Læs mere om gåbusser på gåbus.dk.

Asfaltmærker for gåbus på ruten ved Randersvej. Slagelse.
Skoleelever i gåbus. Efter påske også ved Nymarksskolen, Slagelse.

 

%d bloggers like this: