DSB inviterer indenfor i stationsbygningen, når der er borgermøde om Campus Slagelse. Både en ny lokalplan for University College Slagelses kommende byggeri og stationsplads er på dagsordenen.

Stationsområdet er under udvikling: University College Sjælland gør klar til at bygge, ved stationspladsen er posthuset ved at blive forvandlet til et vækst- og innovationshus og DSB åbner stationsbygningen op for at tiltræk-ke nye lejere til de tomme lokaler. Kort sagt er der nok at fortælle om, når Slagelse Kommune inviterer til borgermøde om udviklingen i stationsområ-det den 3. maj kl. 17. Borgermødet kommer til at foregå i selve stations-bygningen, og mødet henvender sig ikke kun til naboer og borgere – også iværksættere og forretningsdrivende er meget velkommen til at deltage.

– Vi skal have stationsområdet til at hænge bedre sammen med bymidten, så de studerende bliver en større del af byen. Samtidig åbner udviklingen i stationsområdet for nogle spændende investerings- og udviklingsmuligheder i selve stationsområdet, som vi gerne vil have lokale til at deltage i, siger borgmester Stén Knuth (V).

Den aktuelle anledning til mødet er lokalplanen for Campus Vest, som dæk-ker området fra godsbanebygningen til Kalundborgvej. Det er den lokalplan, som blandt andet gør det muligt for University College Sjælland at bygge.

– Det er en lokalplan, som kommer til at forandre Slagelse. Vi får flere studerende til byen, og den nye lokalplan vil skabe rammerne for, at vi kan udvikle et levende studie- og bymiljø omkring stationen, siger formand for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget Villum Christensen (I)

University College Sjælland forventer, at deres nye byggeri vil huse ca. 1700 studerende på forskellige uddannelser, når det står færdigt i 2020. Til borgermødet vil University College Sjælland præsentere deres kommende byggeri.

– Campus Slagelse kommer til at danne rammen om et spændende studie-miljø, og det glæder vi os til at bidrage til. Vi bliver en del af en bydel, hvor studerende kan indgå i et levende bymiljø sammen med byens borgere, og det ser vi frem til, siger Professionshøjskoledirektør Søren Lind Christiansen, University College Sjælland.

På mødet vil det også være muligt at se en mindre udstilling om planerne for Campus Slagelse, og efter selve borgermødet er der rundvisning i stationsbygningen for interesserede. Tilmelding skal ske til mail el-par@slagelse.dk senest 27. april.

University College Sjællands campus i Slagelse.