Der blev budt velkommen i hallen den 25.april af Mette Mandrup til ca. 250 lokale sportsfolk, der havde vundet guldmedaljer ved et landsdækkende mesterskab i 2016. Uddelingen af hæder drejede sig om 7 idrætspriser, og Slagelses borgmester Sten Knuth var til stede og holdt en tale for medaljetagerne.
Troels Christensen, som er med i Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget i Slagelse kommune, gjorde i sin del af velkomsten opmærksom på, at der er 50 flere end sidste år, der skal fejres. Der er høstet medaljer i 18 forskellige sportsgrene, og kommunen har fået nogle nye anlæg, som har fremmet resultaterne. Mere om det senere.
For Slagelse Idræts Råd (SIR) deltog Jørn C. Nielsen, der også holdt tale ved uddelingen af priser.
På vej rundt i den flotte hal på Musholm Ferie, Sport og Konference Center møder jeg Line Grubak fra Slagelse Rideklub, som nu også går i Slagelse Fægteklub. Hun er dobbelt Nordisk Mester i femkamp, og sidste gang hun vandt var konkurrencen på Bornholm, som hun har tilknytning til. Da hun startede i 2013, var hun mildest talt ikke den bedste til pistolskydning og svømning, men nu har hun udvist en stor evne til at forbedre sit tekniske niveau. Det var den første af de nominerede til Årets Idrætspræstation. Tre andre og Line fremførte en kamp på scenen i kunsten at fægte, og det så krævende ud.
De andre nominerede var Slagelse Hockeyklubs Herrehold samt SSK Waterpolos U15-hold.

Kort fortalt endte hockeyholdet med at snuppe Årets Idrætspræstation, blandt andet fordi de har taget DM i halhockey for 3.år i træk. De stillede op med mange medlemmer, blev ført an af træner Stefan Trzepacz, desuden sås formand Trine Christensen, til at samle tropperne bidrog også holdleder Henrik Nielsen. Deres udøvere var U12, U14 og U16, så der var mange unge til stede. De har ydet en fantastisk præstation, U12 har slået Sørby i finalen, og dette lokalopgør vakte stolthed, kunne man se, mens de drak kakaomælk og spiste snacks under showet.
Prisen blev overrakt af Nicklas Larsen, som startede sin karriere i cykelsporten i Slagelse Cykelring. Da han var med til OL i 2016 og vandt medalje, var det en god idé at lade hallen hædre ham.
Andre nævneværdige priser var ”Gør-en-forskel-prisen”, som gik til Vibeke Rasmussen fra Skælskør Gymnastikforening. Hun har været formand for foreningen i mange år, og hun har samlet hold til Løb-for-livet. Med sit røde hår og den ranke fremtoning, smilende og rare måde at være på viste hun tydeligt, hvordan hun kunne sætte samarbejde i gang i foreningen. Hvem kan mon sige nej til hende?

Initiativprisen blev givet til Firmaidræt Slagelse, fordi den har udviklet nye aktiviteter, som har givet bredden mere bevægelse, for eksempel har de arrangeret Ladywalk siden 2009. Firmaidræt Slagelse blev stiftet i 1941, og den har opført UV-hallen og Vesthallen, er også kendt for at arrangere Julemærkemarch og har senest sat gang i Extreme Mandehørm og Rigtige Mænd-sjakket.
Ungdomsprisen gik til Liv Cantby, der er fra Korsør Atletik & Motion. Hun har trænet atletik, specielt spydkast og siden 6-årsalderen har hun vundet guld i udendørsmesterskaber i 2016, ved siden af træningen går hun i 1.g på Slagelse Gymnasium, er børnetræner og idrætsambassadør i kommunen.
En ung dygtig sanger underholdt os i en kort pause, det var Nanna Katrine, der spillede guitar og sang smukt. Hendes år på MGK i Slagelse har bestemt sat sig spor.

Årets Leder blev Jacob Tranegaard fra Korsør Roklub, som har stablet en ungdomsafdeling på benene og har ydet et stort frivilligt arbejde for at få alting til at virke.
Blandt andre sportsforeninger med ”særlig honorering” var Korsør Petanque Klub, der vandt DM guld i Triple, der var Inge Stegmann med et Danmarksmesterskab i krolf, hendes arbejde i Skælskør Solskinsmotion har allerede givet hende titlen som Årets frivillig på landsplan i 2016. Det er sandelig en travl dame.

Slagelse Talent- og Eliteprisen blev uddelt i samarbejde med Sportigan, og her fulgte en kontant anerkendelse med. Den gik til Clara Cantby fra Slagelse Svømmeklub, der slider sig gennem 8-9 træningspas om ugen. Hun går også på stx i Slagelse, så hun læser lektier i bussen til og fra Skælskør, hvor hun bor.
Årets Idrætsforening (SIR-prisen) gik til AK Atlas Vægtløfterklub, der har vundet 15 guldmedaljer, har 3 danske juniorrekorder og 4 kvinder på top 10-listen. Klubben havde haft en positiv indflydelse på mange medlemmer for at fremme social og kammeratlig adfærd, og ved talen til dem uddelte Sparekassen Sjælland som sponsor en sum penge ud over diplomet. I mere end en forstand lever klubben op til sloganet for SIR “sammen løfter vi idrætten”.

Slagelse Bordtennisklub stillede med en mester i ”over 70 år” eliterækken, Erling Nielsen, der træner med en noget yngre herre. Han var tredobbelt nordisk mester og vandt sidste titel i Bergen. Da slog han den siddende VM-mester i finalen, fortalte han med et beskedent smil – ”man kan vel nogle tricks”.

Vandpolo fra Slagelse og Laura Thannings Hiphop-VM blev også nævnt i forbindelse med den stolte borgmesters tale.
Aftenen sluttede med spisning af lette, lækre lune retter og underholdning ved et lokalt band, der spillede rytmisk musik med venlig hensyntagen til middagsgæsterne.
Redaktøren bøjer sig i respekt for de fantastiske resultater og forstår bedre udtrykket ”Elite-kommune”.

Musholm Ferie, Sport og Konference center. Slagelse, talent og elite. Foto: Jette
Erling Nielsen og makker, bordtennis elite +70 år. Foto: Jette
Line Grubak, moderne femkamp, til Slagelse Guld. Foto: Jette
Vibeke Rasmussen fra Skælskør Gymnastikforening, Gør-en-forskel-prisen 2016, Slagelse Guld. Foto: Jette

 

Liv Cantby, Korsør Atletik & Motion, til Slagelse Guld april 2017. Foto: Jette

 

 

Slagelse Svømmeklubs Clara Cantby. Hun vandt Slagelse Talent- og Eliteprisen 2016. Her med sponsor og Viktor. Foto: Jette
Slagelse Hockeyklubs eliteherrer, der vandt Årets Idrætspræstation 2016 ved Slagelse Guld. Foto: Jette