Volleyliga-kvalifikationen søndag viste, at det lokale hold manglede rutinen i de afgørende situationer. Resultatet blev derfor
Volleyklubben Vestsjælland – Lyngby/Gladsaxe, 0-3 (19-25, 23-25, 22-25). Med en sejr kunne VK Vestsjælland tage et afgørende skridt mod at sikre sig en sæson mere i landets bedste række, Volleyligaen. Inden dagens kamp havde VK Vestsjælland nemlig allerede besejret Aalborg to gange i kvalifikationsspillet, hvilket har skabt et godt udgangspunkt for resten af turneringen.
I starten af 1. sæt hang VK Vestsjælland på, men så tog Lyngby/Gladsaxe (med den tidligere, mangeårige danske landsholdstræner Fred Sturm i spidsen) 4 points i træk fra 4-6 til 4-10 og så sig ikke tilbage derfra. VK Vestsjælland lavede mange fejl i starten af kampen, hvor kun kaptajn Dennis Lam Graversen og kantspiller Daniel Gordon var farlige i angrebsspillet, 19-25.

VK Vestsjælland startede som lyn og torden i 2. sæt og bragte sig hurtigt på 9-4. Oskar Madsen steppede nu op efter et sløjt første sæt og vandt hele 8 angrebspoints i løbet af sættet. Men Lyngby/Gladsaxe arbejdede sig stille og roligt ind i sættet og fik kontakt ved 15-15. En dobbeltindskiftning af unge Laurids Sund og Kim Buchwald satte dog igen gang i VK Vestsjælland, og da Oskar Madsen vandt sit 8. angrebspoint til 21-17, virkede sættet til at være i VK Vestsjællands hænder. Men så trak Fred Sturm en kanin op af hatten og lavede en blokadeudskiftning, som VK Vestsjælland havde svært ved at håndtere. Lyngby/Gladsaxe vandt herefter 7 points i træk og senere sættet med 23-25.

3. blev et meget spændende og tæt sæt, hvor ingen af holdene for alvor kunne trække fra. 4-4, 10-10, 15-15, 22-22 var stillingerne undervejs. Desværre var Lyngby/Gladsaxe igen bedst på de vigtige tidspunkter og vandt herefter tre points i træk til 22-25.
“Vi er lidt ærgerlige over vores præstation i dag, da vi ikke rammer noget nær vores topniveau. Vi kan selvfølgelig vælge at se positivt på det, at vi faktisk var helt med i både 2. og 3. sæt, til trods for at vi ikke spiller op til det vi ved vi kan og bør. Vi hæfter os ved, at da vi mødte Lyngby/Gladsaxe i november, der blev vi spillet ud af banen. De sidste to opgør mod dem er endt med en sejr til hvert hold, så vi er på rette vej”, udtaler træner Kim Buchwald.

Kampens spiller blev libero Rasmus Bech, som leverede en fremragende præstation særligt i servemodtagningen.
Næste kamp for VK Vestsjællands herrer er på lørdag d. 25. marts kl. 15.00 mod Amager på udebane. Vindes den kamp er holdet sikre på en sæson mere i landets bedste række, så det bliver spændende at følge holdet i den kamp.

Foto: Kim Buchwald