Jeg er så glad for min cykel, jeg kommer hurtigt langt omkring. Sådan nynnes måske fremover rundt om i Slagelse Kommune, når kampagnen ’Vi cykler til arbejde’ giver en oplagt mulighed for at få svinget den 2-hjulede og vinde store præmier sammen med kollegaerne. 150 offentlig og private virksomheder får i disse dage brev fra Slagelse Kommune om at være med i Danmarks største og sjoveste motionskampagne.

De fleste af os kender det godt. Vi vil så gerne tage cyklen i stedet for bilen, som står og frister. Men nu er der faktisk endnu en god grund til at hoppe på den 2-hjulede og nyde en frisk duft af forårsmorgen på vej på arbejde. I Slagelse Kommune er alle medarbejdere opfordret til at deltage i Cyklistforbundets kampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE, som i år handler om glæden ved at cykle. Men det er ikke kun medarbejdere i Slagelse Kommune, som kan deltage. Det kan alle virksomheder og derfor bakker Slagelse Kommune også op om, at flere af os cykler i stedet for at køre i bil til arbejde. Den opfordring har borgmester Stén Knuth sendt ud til 150 virksomheder i Slagelse Kommune.

Sammen gør vi kommunen grønnere og sundere

– Cyklen giver en stor frihed, og det er altid nemt at finde en parkeringsplads. Jeg håber meget, at både virksomheder og medarbejdere vil hoppe med på cyklen og trampe i pedalerne, så vi sammen kan gøre vores kommune endnu grønnere og sundere. En rask cykeltur til og fra arbejde er jo også med til at sikre noget af den daglige motion, som holder os sunde, giver færre sygedage og gør noget godt for vores livskvalitet, så der er mange gode grunde til at sætte sig i sadlen, siger borgmester Stén Knuth.
Cykeltur er godt for både krop og sind

Målet med kampagnen er at få flest mulige op på cyklerne i maj måned – og med præmier på højkant og kollegaer heppende på sidelinjen og til at konkurrere imod, skulle motivationen gerne komme helt i top for at vælge cyklen det næste stykke tid.

– Vi håber, rigtig mange vil støtte op om kampagnen, som skal gøre det nemmere og mere attraktivt for medarbejderne at tage et sundt, grønt transportvalg. Cyklen er en stor gevinst for folkesundheden, for en cykeltur giver god motion og mere energi samtidig med at lidt vind i håret, frisk luft, røde kinder og måske følgeskabet af en ven eller kollega er med til, at vi har det godt og føler os godt tilpas. Så find cyklen frem og tramp med i pedalerne – alle kan være med uanset hvor kort, langt, hurtigt eller langsomt man kører, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern.

Tilmeld jeres cykelhold senest 1. maj og vind store præmier

”Vi cykler til arbejde” er en venskabelige holdkonkurrence med 4-16 kollegaer pr hold. Alle kan være med også selv om man kun cykler den ene vej eller kombinerer med tog eller bus. Jo flere dage I cykler, jo større chancer har i for at vinde. Læs mere om kampagnen på www.vcta.dk, hvor I kan tilmelde jer frem til kampagnestart den 1. maj.

 

 

Vi cykler til arbejde. Foto: Marie Hald.
 

 

 

 

%d bloggers like this: