Nye skilte markedsfører turistattraktioner langs motorvejen. Ved flere motorvejsafkørsler viser store brune skilte vej til unikke lokale seværdigheder og turistattraktioner rundt om i hele landet. Inden længe kommer to nye skilte til Slagelse Kommune. De to skilte vil fremover vise vej til Fæstningen i Korsør og Panzermuseum East i Slagelse.

Slagelse Kommune har mange unikke seværdigheder og turistattraktioner at byde på, og fremover bliver det også nemmere for turister at lade sig inspirere til et besøg i kommunen, når store, brune turistskilte ved motorvejsafkørslen vil synliggøre nogle af attraktionerne. Allerede i dag lokker turistskilte med Trelleborgs ringborg de forbipasserende til at dreje af og tage en tur ud på Harald Blåtands gamle borg. Fremover vil to nye skilte så også vise vej til Fæstningen i Korsør og Panzermuseum East i Slagelse langs motorvejsafkørslerne.

– Vi har rigtig mange spændende kulturoplevelser at byde på, og med de nye motorvejsskilte bliver det lettere for os at gøre reklame for nogle af vores store seværdigheder. Et regionalt udvalg har på baggrund af en række ansøgninger udvalgt de lokale seværdigheder og turistattraktioner og gennem vores gode kontakter til Christiansborg og ministeriet er vejen blevet banet for et stort ønske om at få markedsført to af vores store attraktioner ved motorvejen, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).

Skilte skal få turister til at lægge vejen forbi turistattraktioner
Slagelse Kommune har de seneste år afsluttet flere store projekter på Fæstningsområdet bl.a. renovering og i forhold til øget formidling af kulturarven. I 2015 blev der f.eks. opsat nye informationsskilte ved indgange og samtlige bygninger, så der er god mulighed for at få en ganske særlig oplevelse, når turen går forbi Fæstningen i Korsør.

– Korsør Fæstning er et vartegn for Korsør By og Slagelse Kommune. Vi oplever stor interesse for området, og der arrangeres året igennem forskellige aktiviteter på området. Vi håber dog, at der på sigt kommer endnu flere aktiviteter til, og derfor har vi også sat ekstra midler af til aktiviteter, så det gamle fæstningsområde igen kan summe af liv året rundt. Med den nye skiltning kan vi gøre turister bedre opmærksomme på mulighederne i Korsør og Fæstningsområdet, når de alligevel er her og har en oplagt mulighed for at køre forbi og se nærmere på, hvad kommunen har at byde på, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).

Fakta om brune turistskilte
Et brunt skilt er et skilt, som henviser til en kulturel eller historisk perle i et lokalområde. For at få et brunt skilt, skal der være tale om et sted, som er af signifikant kulturel eller historisk betydning, og som befinder sig inden for en radius af 15 km fra den motorvejsafkørsel hvortil der søges om at få et brunt skilt opstillet.

Der nedsættes et udvalg for hver region. Udvalgene vil hver bestå af i alt 4 medlemmer herunder en formand. Formændene og udvalgsmedlemmerne udpeges af transport- og bygningsministeren. Udvalgene vil blive bemyndiget til at foretage endelig indstilling til Vejdirektoratet af forslag til de seværdigheder, der skal have mulighed for at opsætte brune turistskilte langs de relevante motorvejsafkørsler.

De brune skilte bliver placeret ved motorvejsafkørslerne. Der kan højst være ét brunt skilt i hver kørselsretning pr. motorvejsafkørsel.

Fæstningen, Korsør. Foto: Slagelse Kommune
%d bloggers like this: