En gyser i vigtig kvalifikationskamp gik VK VESTSJÆLLANDS vej:
Resultatet blev Aalborg Volley – Volleyklubben Vestsjælland, 2-3 (25-22, 19-25, 25-22, 24-26, 20-22).
De to hold mødtes for blot en uge siden i Korsørhallen i den første kamp i kvalifikationsspillet til næste års Volleyliga, hvor VK Vestsjælland vandt relativt overbevisende med 3-0. Denne lørdag var kampen så på Aalborgs hjemmebane, hvor et talstærkt hjemmepublikum gjorde sit til at gøre kampen intens.

VKV kom sløjt fra start i 1. sæt, hvor hverken egne server eller servemodtagninger var på plads. Det gav forholdsvis let spil for Aalborg, som ikke var sene til at straffe et dårligt startende udehold, 22-25.

I 2. sæt kom VKV dog heldigvis bedre igang, da modtagningen blev stabiliseret. Derudover blev der luet ud i angrebsfejlene fra første sæt og så var VKV klart i førertrøjen, ledt an af Oskar Madsen med 5 angrebspoints (og 0 tabte), samt to stuff bloks af centerspillet Patrick Dufreche, 25-19.

3. sæt blev meget tæt, hvor Aalborg dog trak det længste strå til sidst. Libero Anders Udemark havde nu spillet sig op efter en sløj start på kampen og var en solid base i det defensive for VKV. Oskar Madsen var igen en vigtig mand i angrebet, hvor han stemplede ind med 6 points. Men lige lidt hjalp det, da Aalborg virkede havde fået hul igennem på centeren, hvor de vandt ikke mindre end 9 angrebspoints i dette sæt, 22-25.

VKV havde ryggen mod muren i 4. sæt, men lagde stærkt ud og bragte sig på 8-4 og 16-13. Desværre vred Oskar Madsen om undervejs og måtte humpe fra banen, hvilket skabte lidt uro på VKVs hold. Det blev helt tæt mod slutningen, men så tog den polske duo, Konrad Andrulewicz og nytilkomne Bartosz Dylak fat med 3 vundne blokader i de afgørende momenter i sættet. Til slut var det den indskiftede Daniel Gordon, som afgjorde sættet på et stærkt blok out-slag til 26-24.

5. sæt var helt tæt i starten, inden VKV lod til at have skabt sig en afgørende føring på først 12-9 og senere 14-11. Men bedst som VKV troede sejren var i hus, så vandt Aalborg de næste 4 points i træk, og så var det pludselig Aalborg som stod med matchbolden. Det gjorde de første gang ved 14-15, men dernæst også ved 15-16, 16-17, 17-18, 18-19 og 19-20. VKV overlevede således ikke mindre end 6 sætbolde, og det var først da Bartosz Dylak med en fod-redning, der ville have gjort Messi misundelig, at VKV fik sin egen først matchbold ved 21-20. Da kampen skulle afgøres gik hæver Rolf Meegdes til Konrad Andrulewicz, og han svigtede ikke, da han med endnu et hårdt smash afgjorde kampen til 22-20 og dermed 3-2 i sæt. Jublen var naturligvis stor i VKV-lejren, mens skuffelsen stod malet i Aalborg-spillernes ansiger. Det var en kamp, som kunne være gået begge veje, men marginalerne var på VKVs side til sidst.

Kampens spiller blev Daniel Gordon, som kom ind på et meget svært tidspunkt i 4. sæt, men leverede stort derfra.

Efter to kampe mod Aalborg er VKV nu noteret for lige så mange sejre, så det har været en fantastisk start på kvalifikationsspillet til næste års Volleyliga. Intet er dog afgjort endnu, og allerede på søndag venter den formodet stærkeste modstander i kvalspillet, nemlig Lyngby-Gladsaxe, som gæster Korsørhallen kl. 15.00.

%d bloggers like this: