Det gælder om at følge med tiden og de nye tendenser. Sportsverdenen udvikler sig og er i dag langt mere end traditionelle sportsgrene som fodbold, badminton og volley. Med støtte fra Slagelse Kommune har en ny forening set dagens lys nemlig Sørby eSport, som er kommet særdeles godt fra start. Siden den officielle åbning 1. marts 2016 har Sørby eSport fået 140 betalende medlemmer og 150 står på venteliste og håber på at blive en del af den populære sport, som giver mange lærerige timer i et socialt fællesskab.

Fornyeligt fremlagde Dansk Idræts Forbund en undersøgelse om frivillighed i danske idrætsforeninger, som viste, at flertallet af frivillige i bestyrelsesarbejdet skal findes iblandt 50-årige og op efter. Sådan er det dog ikke i Sørby. Her gik seks unge mennesker sammen om at skrive et oplæg til Sørby Idrætsforening, om hvordan de ville drive en eSports-forening.

– Vi satte os ned sammen og drøftede foreningsværdier og kultur. De erfarne med-lemmer har været meget imødekommende overfor Sørby eSport, og jeg tror det skyldes vores fælles ydmyge tilgang til at tage imod det nye projekt. Vi valgte i Sørbymagle Idrætsforening at støtte dem og bidrage med vores frivillighed og erfaring i at bygge en forening op. Vi er utrolig glade og stolte over, at foreningen er kommet så godt fra start, fortæller Anders Sørensen fra Sørby eSport.

Skaber tætte sociale relationer
Fordommene omkring eSport er der uden tvivl rigeligt af. Er det ikke bare passivt computerspil bag en skærm og rigelige mængder cola og fastfood? Så hvorfor egentlig starte en forening op omkring det?

– Hos os var der igen tvivl om, at vi ville støtte projektet. Hvorfor skal vi ikke hjælpe gamerne i drengeværelserne med, hvordan de kan skabe sociale relationer, fællesskab og sammenhold med deres interesse, for der er da med garanti ligesindede. Det er da sundt at have gode sociale relationer og lighedsfæller, fortsætter Anders Sørensen.

Foreningerne følger med tiden
Ligesidede viste der sig bestemt også at være! Hver uge deltager mere end 130 gamere i foreningens online- og offline-træningssessioner og med en medlemsbase der vokser fra måned til måned er der ingen tvivl om, at eSport er populært i Sørby. Så støtten med 41.000 kr. fra Slagelse Kommunes Idræts- og Fritidspulje til opstart af den nye forening har vist sig at være givet godt ud.

– Idræts- og Fritidspuljen giver foreninger mulighed for at starte nye initiativer op, og når det så også er et initiativ, som er nytænkende og målrettet særligt børn og unge, så var der ingen tvivl i udvalget om, at vi skulle støtte den nye forening. Foreningslivet og idrætslivet udvikler sig, og derfor er vi rigtig glade for, at vores foreninger følger med tiden og tør kaste sig ud i nye projekter, så vi fortsat kan have de helt rigtige tilbud til bl.a. børn og unge i kommunen, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).

Fakta om Sørby eSport
Sørby eSport er en eSportforening og en afdeling af Sørbymagle Idrætsforening. Sørby eSport tilbyder træning, bootcamps, turneringer og gaming-arrangementer for både vores betalende medlemmer og gaming-elskende menneske. Foreningen arbejder bl.a. med at udbrede eSport i Vestsjælland gennem tæt dialog med skoler, fritidsordninger og klubber.

Sørby eSport
Sørby eSport.
%d bloggers like this: