Der har været et udslip i kælderen under Slagelse Svømmehal tirsdag morgen. To væsker er blevet blandet, og det giver en farlig reaktion.

Planen bliver derfor, at når tanken er tømt, kan man begynde at rense rørsystemet, rengøre hallen og lufte ud. Når væskerne kan håndteres, skal de pumpes ud og transporteres væk. Herefter kan svømmehallen blive rengjort, og den kan åbne igen.

Det er stadig uvist, hvornår svømmehallen kan åbne igen, og området omkring svømmehallen er stadig afspærret.

OPDATERING KL 10: Der meldes om godt styr på dampene.

De to kemiske væsker, som ved et uheld blev blandet, reagerer fortsat med hinanden, men reaktionen er nedadgående, så beredskabet har fortsat godt styr på dampene i svømmehallen.
Slagelse Kommune skriver denne OPDATERING KL 12: Vi BEGYNDER AT FJERNE VÆSKERNE.

Beredskabet har fortsat rigtig godt styr på de to væsker, som er blevet blandet. Inden længe begynder de derfor at tømme den tank, hvor de to væsker er blevet blandet. Vi pumper væskerne op fra kælderen og over i tanke, som vi får kørt væk. Alt foregår i et tempo så beredskabet kan have fuld kontrol over situationen.
SLAGELSE SVØMMEHAL ER MIDLERTIDIGT LUKKET

Et uheld med sammenblanding af kemiske væsker har desværre givet et kemikalieudslip i Slagelse Svømmehal her til morgen. Gæsterne, der var i svømmehallen, tilses af sundhedspersonale.

Beredskabet har styr på situationen, og uheldet er forseglet i det rum i svømmehallen, hvor det er sket. Beredskabet afventer lige nu Beredskabsstyrelsen, som skal måle og vurdere dampene i svømmehallen. Så beredskabet kommer til at være mange timer endnu ved svømmehallen.

✔ Området omkring svømmehallen er afspærret med minestrimmel.
✔ Beredskabet beder alle om at respektere afspæringen – som kan flytte sig i løbet af dagen
✔ Området uden om svømmehallen er ikke afspærret, så der er fri adgang til bl.a. Antvorskov plejecenter, Antvorskovhallen og Antvorskov Skole.
✔ Der er ingen fare ved at opholde sig i området omkring svømmehallen

Beredskabet opdaterer løbende, når de ved mere om, hvornår svømmehallen forventes at åbne igen.