To levende foredrag om hjerneskader er blevet afholdt på Rådmandscentret.
Onsdag aften var der rigtig mange mennesker mødt op på Rådmandscentret for at høre to foredrag. Tilslutningen til Hjerneskadeforeningen Vestsjællands og Aktivitetscentrets foredrag om senhjerneskader har været overvældende.

Neuropsykolog Rune Rasmussen fra CSU i Slagelse, hvor han bl.a. er medarbejder i Hjernens Hus, gik i sit spændende foredrag gennem hjernens funktioner, fortalte om de mange skjulte handicap efter skaden og den ofte invaliderende hjerneskadetræthed. Rune gav tilhørerne svar på nogle af de mange svære problematikker, som kommer i forbindelse med en erhvervet hjerneskade.

Olaf Mortensen, som var en travl og succesfuld købmand med mange ansatte før skaden, blev ramt af en blodprop for snart 5 år siden. Olaf, som er på vej tilbage til en meget anderledes hverdag blandt andet som foredragsholder og rådgiver efter hjerneskaden, fortalte efter kaffen med smil og eftertænksomhed. Han gav gode råd om at bevare livsmodet, huske humoren, knytte et netværk gennem at komme i foreningerne og ikke mindst – træne, træne, træne. Både det fysiske, men ikke mindst hukommelsen, koncentrationen og alt det andet kognitive.

Hans foredrag havde overskriften “Der er et liv efter en blodprop/hjerneskade” og det blev modtaget af de 40 tilhørere med både smil og eftertænksomhed.

Det blev en god aften, hvor hjernen og tilværelsen efter en blodprop var i fokus. Og Aktivitetscentret og Hjerneskadeforeningens lokale afdeling kunne glæde sig over den tredje vel gennemførte foredragsaften af i alt fem på Rådmandscentret. Det næste foredrag, som har temaet “Spørg om neurologiske spørgsmål” foregår også på Rådmandscentret onsdag den 1. marts kl. 18.30, hvor der også vil være gratis adgang. Mere information her: http://www.hjerneskaden.dk.

Oplysningerne stammer fra Hjerneskadeforeningen Vestsjællands Dan Kiving.

Hjerneskadeforeningen holder foredrag på Rådmandscentret. Dan Kiving indleder.
Rune og Olaf holder oplæg på Rådsmandscentret om hjerneskadede.