Det har betydet virkelig meget for de danske veteraner, der har været i Helmand og andre steder med krigstilstand, at de fik oprettet VeteranHaven på Brovej 3 i Slots Bjergby. Her kommer man og finder ro, arbejder med havens indretning, hønsehus og blomsterbede. Gennem de aktiviteter bliver de tidligere udsendte igen i stand til at håndtere hverdagen.

Hele projektet var ikke blevet til noget uden en ganske stor og imponerende indsats fra en gruppe soldater, hvoraf mange lider af posttraumatisk stressyndrom. René Pamperin har gjort meget for at få haven til at være velegnet til formålet. I juletiden har han dog været forhindret af helbredsmæssige grunde.

Nu appellerer gruppen gennem Facebook til folk, der vil hjælpe med at samle penge ind til at ansætte nogle personer i fleksjob ca. 10 timer om ugen. Da tipsmidler ikke må bruges til drift, hører man meget gerne fra jer om andre måder, hvorpå der kan blive råd til flere end de par håndfulde, der allerede er ansat i lignende jobs. Foto fra 3F’s formand Jane Møller på FB.

Ved hønsehuset, René Pamperin i VeteranHaven.