Jobstartprojekt giver indvandrere og tidligere flygtninge mod på arbejdsmarkedet, skrivet Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Større selvtillid, noget at stå op til og mod på at søge arbejde. Det er, hvad godt 100 indvandrere og tidligere flygtninge på kontanthjælp fra Slagelse Kommune allerede nu har fået ud af at deltage i Projekt JobStart.

Gennem et år har de været en del af projektet, hvis endelige mål er at bringe dem tættere på et fast arbejde. Den 19. januar afsluttes så første del med en ceremoni, hvor bl.a. Borgmester Stén Knuth (V) overækker beviser for deres deltagelse.

Projektet JobStarts første del drejede sig om at få borgere med anden etnisk baggrund end dansk, der har været på kontanthjælp i flere år, ud og møde lokale virksomheder gennem virksomhedsbesøg, praktik og løntilskud eller at få dem i uddannelse. Mere end 25 lokale virksomheder fra både Slagelse, Korsør og Skælskør har bidraget med at hjælpe de mange borgere, enten med praktisk erfaringer eller ved at åbne deres døre for virksomhedsbesøg.

– Vi har været meget glade for det store samarbejde med virksomhederne og uddannelserne lokalt. Det er guld værd, at de åbner deres døre for den her gruppe af mennesker og vil investere i troen på folk, selvom de måske indledningsvist kun kan arbejde ganske få timer om ugen, udtaler Carrie Ann Tomlinson, der er ansat som Jobkonsulent ved Jobcenter Slagelse og som har været mentor for borgerne i projekt JobStart.

For de mange borgere, der har været en del af projektet, har forløbet givet dem en større lyst til at stå op hver dag og møde på arbejde, og vist dem, at det ikke er så farligt som de måske gik og troede. Det har givet dem succesoplevelser og selvtillid at opdage, at de rent faktisk kan være med til at skabe værdi for virksomhederne, uanset hvilken baggrund de har.

Som bekendt er Slagelse Kommune blandt de bedste til at få flygtninge og indvandrere i arbejde eller uddannelse. Det skyldes i høj grad det store samarbejde med lokale virksomheder, og det er også det, der har været fundament for Projekt JobStart. Derudover udmærker Jobstart sig ved kombinationen af virksomhedssamarbejdet og en givtig mentorordning, hvor der er tæt kontakt til borgerne under hele forløbet.

Tirsdag en 19. januar vil de mange borgere og deres virksomheder så deltage i et stort event, hvor borgmester i Slagelse Kommune Stén Knuth (V) vil overrække borgerne et bevis for deres deltagelse. Eventet vil finde sted i Café SuMak i Kvarterhuset i Korsør, der faktisk selv har været en af de virksomheder, der har støttet op om Projekt JobStart.