Storebæltskolen deler ud af positive erfaringer med at bruge iPads i undervisningen af børn med specielle behov, skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse. Børn med specielle behov har stor glæde af at bruge iPads i undervisningen. Det viser erfaringer fra Storebæltskolen i Korsør, som er en børnespecialskole, der tilbyder vidtgående specialundervisning for elever med generelle indlæringsvanskeligheder.

Disse erfaringer vil Storebæltskolen gerne dele ud af, og derfor afholder de den årlige iPad-konference for 3. gang onsdag den 27. april 2016. Konferencen er for andre fagfolk inden for specialområdet, som har interesse i at bruge af iPads i undervisningen af børn med særlige behov.

– Det er glædeligt, at vi kan fortsætte vores positive udvikling i vores arbejde med iPads i undervisningen og endnu engang invitere til iPad-konference. Børnenes iPads gør en kæmpe forskel i deres hverdag og uddannelse, og der-for vil vi meget gerne dele ud af de mange erfaringer, vi har fået, siger for-mand for Uddannelsesudvalget Johnny Persson (V).

Som noget nyt samarbejder Storebæltskolen i år med Videnshus Dybkær, som er et kompetencecenter, der hører til Dybkær Specialskole i Silkeborg. De arbejder med undersøgelse, behandling og vejledning af børn og unge med særlige vanskeligheder.
Det betyder, Storebæltskolen nu samarbejder med en anden kapacitet på om-rådet.

– Vi vil rigtig gerne samarbejde med andre, så det er et stort skulderklap for os, at Videnshus Dybkær har kontakt os og gerne vil samarbejde med os. Det giver os mulighed for at være på forkant med udviklingen og skabe en synlig platform for at samles, siger Jon Birch Engsager, projektmedarbejder på Sto-rebæltskolen.

Det giver helt nye muligheder for Storebæltskolen, at man nu har flere kræf-ter at spille med. Derfor er der nu både en iPad-konference i Korsør og en de-cideret teknologi-konference i Nyborg dagen efter.

På iPad-konferencen er der foruden Storebæltskolens egne medarbejdere og-så oplægsholdere fra hele verden, som har viden om brugen af iPads til un-dervisning af børn med specielle behov. I 2015 var iPad-konferencen et stort tilløbsstykke, og alle 175 pladser var op-taget med over 100 på venteliste.

iPad-konference