slagelse kommuneSlagelse Kommune får snart sit eget Slagelse Guld-arrangement, hvor årets bedste idrætstalenter vil blive fejret på behørig vis, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Til marts eller april – datoen er ikke fastlagt endnu – afholder Slagelse Kommune et arrangement, hvor idrætsfolk fra lokale foreninger, som i årets løb har gjort sig særligt bemærket på sejrsskamlen, bliver hyldet. Tidligere har honoreringen været fordelt på flere årlige arrangementer. Nu bliver der ét fælles festarrangement med musik og underholdning, hvor der rigtig er mulighed for at fejre de flotte præstationer.

”Det er vigtigt at vi anerkender dem, der med deres fornemme præstationer er rollemodeller for børn og unge, og som er med til at sætte Slagelse Kommune på landkortet. I forhold til tidligere skruer vi lidt op for festen, samtidig med at vi hæver baren en smule for, hvem der bliver honoreret”, siger Troels Christensen (I), formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

Rosende ord og præmier er der til vindere af officielle DM-, NM-, EM-, VM- og OL-titler på seniorniveau. I forhold til honorering af landsmesterskaber er der derimod den ændring, at det fremover kun er vindere af den øverste/bedste række, der honoreres, hvilket typisk vil være mesterrækken. Foreningerne skal selv sørge for at indstille udøvere eller hold inden 1. februar.

”Vi har spurgt de forskellige idrætsforeninger, hvordan de bedst kunne tænke sig at blive fejret, og der er kommet mange ønsker og forslag. Blandt andet blev det ønsket, at alle idrætsfolk blev samlet ved ét fælles arrangement. Så det gør vi nu, og jeg kan godt love, at det bliver festligt. Vi vil trække nogle af de bedste og mest lovende lokale talenter ind til at stå for underholdningen, så vi også viser, hvad kommunen formår på kulturfronten”, fortæller Troels Christensen.

Ved det kommende Slagelse Guld-arrangement vil en ny pris se dagens lys. Fremover skal alle interesserede borgere kunne stemme om, hvilken af årets sportspræstationer, der skal have en særlig pris.

Desuden vil der fortsat blive uddelt en ungdomspris, en initiativpris og en pris til årets frivillige leder. Også uddelingen af Slagelse Idræts Råds to priser fortsætter.

Læs mere om idrætshonorering i kommunen.