Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget godkendte i mandags at sætte gang i oprettelsen af en fælles genbrugsplads for Korsør og Vemmelev ved renseanlægget, Slagelse Landevej, Korsør Syd, meddeler Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Den nye genbrugsplads skal bygges som et led i AffaldPlus’ udviklingsplan for genbrugspladserne. Planen betyder, at AffaldPlus i løbet af en årrække vil nedlægge nogle af sine mindre genbrugspladser og i stedet etablere nogle større og bedre genbrugspladser.

Udvalget har besluttet, at der arbejdes videre med Slagelse Landevej ved Renseanlægget, som den nye placering af den fælles genbrugsplads for Korsør og Vemmelev. Desuden ønsker udvalget, at der etablereres en haveaf-faldsplads i Stillinge Strand og at der indledes forhandling med AffaldPlus om, at Vemmelev genbrugsplads omdannes til en døgnåben haveaffaldsplads.

Den nye genbrugsplads vil give mange fordele. Formand for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget og medlem af bestyrelsen i Af-faldPlus I/S Villum Christensen udtaler:

”Den nye genbrugsplads vil have forbedret åbningstider, en døgnåben haveaffaldsplads, lettere tilgang for borgere og god plads til sortering. Især i Korsør var det ikke muligt at udvide pladsen, så den kunne leve op til de nye sorteringskrav.”

Beslutningen om at sammenlægge Vemmelev Genbrugsplads og Korsør Genbrugsplads blev truffet tilbage i 2011, hvor den samlede udviklingsplan for genbrugspladserne i AffaldPlus-kommunerne blev præsenteret for de politiske udvalg. Med beslutningen i mandags kan arbejdsprocessen så småt gå i gang. Der skal blandt andet byggemodnes, udarbejdes kommuneplantillæg og lokalplan.

Villum Christensen bemærker endvidere, at der også vil blive arbejdet på at opretholde genbrugspladsen i Vemmelev i en overgangsperiode til de forventede nye affaldsordninger med øget husstandsindsamling af fx papir, metal, plast og glas i 2018 er implementeret. Der vil også blive overvejet en storskraldsindsamling som del af ordningen for genbrugspladserne. De nye af-faldsordninger vil begrænse den almindelige husstands behov for at benytte genbrugspladsen.

Eller find information her:
www.affaldplus.dk/paa-vej
www.slagelse.dk/borger/affald-og-genbrug/planer-og-regulativer.

kort%20Genbrugspladser