Eleverne i 0.b på Eggeslevmagle Skole og 0. klasse på Hvilebjergskolen har været både dygtige og heldige. De har vundet årets skolestartskonkurrence i Slagelse Kommune ved at svare rigtigt på spørgsmål om sikkerhed i trafikken.

skolestartNår eleverne begynder i skole, skal de også til at lære at begå sig i trafikken. Derfor gav Slagelse Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden alle kommunens 1.000 nye skolebørn et opgavehæfte om sikker adfærd i trafikken. Hæftet skulle børnene udfylde sammen med deres forældre, hvorefter der blev trukket lod om præmier blandt de klasser, der havde indsendt de rigtige besvarelser.

Spørgsmålene har handlet om, hvordan man kommer sikkert gennem trafikken til og fra skole, hvor man skal gå over vejen, hvad man skal holde øje med i trafikken og meget andet.

Begge klasser har nu gjort sig fortjent til præmien, der er en tur med kol-lektiv trafik for hele klassen – enten med bus eller med tog – til et sted i kommunen efter klassens eget ønske.

Øvelse gør mester
– Det er vigtigt, at børnene lærer, hvordan de skal opføre sig i trafikken. Derfor opfordrer vi med kampagnen alle forældre til at komme ud i trafikken og træne med deres børn og tale om trafikken, fortæller Marianne Højland Larsen, teknisk assistent i Slagelse Kommune.

Opgavehæftet giver forældrene information og ideer til, hvad de skal lære deres børn, og hvad de skal tale om, når de går eller cykler i trafikken. Samtidig lærer børnene gennem øvelserne om at begå sig i trafikken, og ved at se hvordan de voksne gør.

På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside kan man finde gode råd til trafiktræning både som forældre og skolelærer: www.sikkertrafik.dk/skolestart

Fem gode råd til forældrene
1. Vælg den sikreste rute til skolen – ikke nødvendigvis den korteste
2. Gå ned i knæ og se trafikken med dit barns øjne
3. Husk cykelhjelmen og lær dit barn at give tegn i trafikken
4. Er du i bil så vælg evt. en ugentlig gå- eller cykeldag
5. Husk at børnene kopierer dine vaner i trafikken