Korsør Bymidtegruppe indstiller, at den nye multifunktionsplads på City-Parkingen skal hedde Solens Plads. Navnet lanceres officielt den 5. december, hvor vinderne af konkurrence også får deres præmier overrakt.

Solens Plads var det suverænt mest foreslåede navn, da Slagelse Kommune udskrev konkurrencen om et nyt navn til den nye multifunktionsplads på City-Parkeringen i Korsør. Samtidig har området været hjemsted for det hedengangne Café Solen, og når solen er fremme, så ligger pladsen badet i sol det meste af dagen. Derfor indstiller en enig bymidtegruppe overfor Landdistrikts- Teknik- og Ejendomsudvalget, at pladsen i fremtiden skal kaldes for Solens Plads.

Pladsen skal have nyt navn, fordi den står over for en forvandling. Til næste år forventes gravemaskinerne at gå i gang med at forvandle en del af parkeringspladsen til en multifunktionsplads, hvor der blandt andet arbejdes med skabe plads til en scene og en legeplads, og samtidig er der også planer om, at eksempelvis en café kan have udeservering i sommerhalvåret.

Det kræver et nyt navn, og derfor udskrev Slagelse Kommune en konkurrence om navnet tidligere på året. Da konkurrencen sluttede 11. oktober, havde i alt 49 borgere indsendt forslag, og her foreslog 13 af de 49 deltagere navnet Solens Plads.

Alle, som har foreslået navnet Solens Plads i forbindelse med konkurrencen, deltager i lodtrækningen om fire gavekort til Korsørs handelsliv. Overrækkelsen af præmierne sker i forbindelse med den officielle lancering af navnet. Det sker i forbindelse med julekoncerten i teltet på Solens Plads lørdag den 5. december kl. 13.

Navnet på den nye plads bliver endeligt afgjort, når Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget behandler indstillingen fra bymidtegruppen tirsdag den 1. december.