De 40 lokale kunstnere, der holder til i Kabeldepotet i Korsør, kan se frem til bedre fysiske rammer, når renoveringsarbejdet i den historiske bygning på Fæstningen er gennemført.

Kunstnerværkstedet KabeldepotetFæstningsområdet i Korsør gennemgår i disse år en større renovering, så den berømte turistattraktion igen kommer til at fremstå i al sin pragt. Som et led i projektet får den nærliggende bygning Kabeldepotet nu en lettere istandsættelse. Kabeldepotet er til daglig tilholdssted for omkring 40 udøvende kunsterne, der bruger den historiske bygning som udstillingslokale, galleri og værksted.

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har afsat 150.000 kr. til istandsættelsen, der forventes at være gennemført i løbet af december. Der skal blandt andet støbes et nyt gulv, og udenfor bliver et nyt plankeværk opført.

”Kunstnerne i Kabeldepotet havde et stort ønske om, at der især blev gjort noget ved plankeværket, så området fremtræder pænt og indbydende for gæster. Det ønske har jeg taget videre til udvalget, som har bakket op. Vi har nogle meget aktive kunstnere, der er med til at skabe et pulserende kulturliv omkring Fæstningen. Det vil vi gerne understøtte”, sige formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, Troels Christensen (I).

Kabeldepotet i 1980erneEfter renoveringen vil bygningen i højere grad fremstå som en velfungerende og præsentabel ramme for både gæster og turister.

”Det er godt, at bygningerne på Fæstningen bliver brugt, så vi får et le-vende miljø, der også er med til at tiltrække turister. Vores lokale foreninger gør et flot stykke arbejde omkring Fæstningen, og hvis pengene havde kunnet række, ville vi gerne have istandsat endnu mere. Men vi må tage det hen ad vejen”, siger Anders Nielsen (A), der er medlem af Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

Kabeldepotet blev – som navnet antyder – oprindeligt brugt til opbevaring af telegraf- og telefonkabler, der forbandt landsdelene. Den bevaringsværdige bygning er opført i 1906, og den er en del af det fredede fæstningsområde, der hvert år tiltrækker tusindvis af turister.