Kommuner som Slagelse har brug for ordentlige vækstvilkår, hvis det skal lykkes at tiltrække arbejdspladser og nye borgere. Med det budskab inviterer Slagelse Kommune nu til konference på Christiansborg.Christiansborg

Slagelse Kommune vil råbe Folketinget op, når kommunen sammen med Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen inviterer til konference om vækstvilkårene udenfor de store byer. Formålet med konferencen er, at følge op på Folkemødet, og holde fokus på at rammevilkårene skal forbedres, hvis det skal lykkes at skabe vækst i kommuner uden for hovedstadsområdet.

– Vi arrangerer konferencen fordi, vi – sammen med mange andre kommuner – er udfordret. At der bliver flyttet statslige arbejdspladser til kommunen er positivt. Hvis vi skal understøtte muligheden for at skabe private arbejdspladser, så kræver det, at vores virksomheder har de samme rammevilkår som virksomheder i byerne. Det vil vi have på den politiske dagsorden, siger borgmester Stén Knuth (V).

Konferencen kommer til at foregå på Christiansborg, og der vil blandt andet være oplæg fra transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Fokus vil være på Storebæltsbroen, dårlige vej- og bredbåndsforbindelser og de konsekvenser, de udfordringer giver for mulighederne for at skabe vækst og arbejdspladser udenfor de store byer.

– Vi kan selv gøre rigtig meget, og det gør vi også, men hvis de helt grundlæggende vilkår ikke er i orden, så er det svært for virksomhederne. Den eksport og velstand, som virksomheder udenfor København skaber, er til gavn for hele Danmark. Derfor er det også i hele Danmarks interesse, at der er gode rammebetingelser for virksomhederne, siger Stén Knuth.

Konferencen foregår den 27. oktober i Fællessalen på Christiansborg, og udover de to ministrer vil der også være mulighed for at møde adm. direktør i Dansk Erhverv Jens Klarskov, erhvervs- og it-ordfører Brian Mikkelsen (C) og den lokale iværksætter Henrik Klode.