Parkeringsforholdene i Slagelse midtby var mandag til debat i byrådssalen, da byrådet debatterede de praktiske muligheder med den dårlige parkeringskælder på Rådhuspladsen.PIC_2570-200x150

Flertallet i byrådet enedes om at iværksætte en midlertidig understøttelse af konstruktionen, der skønsmæssigt vil holde fem til ti år, før end man endeligt skal beslutte om en gennemgribende renovering, eller andre parkeringsordninger er den fremtidige løsning på parkeringen centralt i Slagelse by.

Man enedes samtidig om, at udskyde renoveringen til januar, så man undgår at belaste julehandelen mere, end man allerede gør med den afspærrede øvre parkeringsplads. På Helle Blaks initiativ blev det besluttet, at der skal tilvejebringes mulighed for handicapparkering på selve pladsen. Byrådet er godt klar over, at det belaster de erhvervsdrivende, så derfor arbejdes der fra politisk hold på at indgå en aftale med de private parkeringspladser, så borgere her kan finde den centrale, gratis parkering i de kommende travle måneder.

Det meget stramme budget blev 2.behandlet uden de store sværdslag. Kommende møder må så vise om samarbejdet holder, når der skal handling bag ordene, og besparelserne skal udmøntes.

Der var også en del debat om Bisserup og den ændrede lokalplan for området, hvor der blev skudt med skarpt fra salen. Særligt muligheden for de såkaldte flex-boliger – der gør det muligt at anvende helårsboliger til fritidsboliger – i området var genstand for debat og kritik. Det borgerlige flertal stemte ændringerne igennem, dog sådan at man var enige om at følge lokaliteten tæt, og evaluere på hvad de ændrede muligheder har af praktiske konsekvenser.

/joj