Foreningen Kongegaarden har nydt stor succes med sommerens otte Kongegaardslørdage. Vejret artede sig og mange glade gæster lagde vejen forbi de grønne omgivelser.

Nu følger foreningen succesen op med en række søndagsmatinéer i Kongegaardens koncertsal på Algade fra kl. 15.00 til 17.00. Der er sammensat et varieret program, som ruller i gang søndag den 27. september, 4. oktober, 1. november og 29. november.kongegaarden

Søndag den 27. september lægges der ud med en festlig og stemningsfuld koncert med “Klezmerduo”, der består af Henrik Bredholt og Ann-Mai-Britt Fjord. Begge er kendte som meget dygtige musikere og fremragende formidlere, som formår at forløse klezmermusikkens særlige nerve og humor.

Søndag den 4.oktober vil historikeren Carsten Egø Nielsen berette om “Pigerne på Sprogø?. For Korsørborgere, der har været nærmeste nabo til øen, mens den husede “letfærdige og løsagtige kvinder”, er det et must at vide, hvad der foregik på den idylliske ø, som man passerede med de nu nedlagte færger, og som stadig er omgærdet af en vis mystik.

Søndag den 1. november får vi besøg af Jazzens Dreamteam, Cæcilie Norby og Lars Danielsson. Mød dem til “Artist Talk”, hvor de via musik og tale vil invitere publikum ind i deres musikalske univers. Norby og Danielsson udgav den 25. august 2015 deres første duoudgivelse sammen, og de har op til, at vi møder dem i Kongegaarden, rejst rundt i Danmark med deres nye udgivelse. På vej hjem fra den sidste koncert i Danmark gør de stop i Korsør, inden de tager videre til tourné i Tyskland.

Søndag den 29. november slutter vi efterårets arrangementer med ” Musik, glæde og humor” v/ Kåre Lind og Malene Thastum. En blanding af foredrag, koncert og fællessang, hvor tilhørerne vil kunne blive klogere på de tre forunderlige fænomener. Der fortælles om glæden som følelse, biologi, filosofi, om humor og humør, om humor i dagligsproget og om humor i musik. Indimellem spilles små koncertnumre og synges et par sange. Malene Thastum er solistuddannet koncertpianist. Kåre Lind er blokfløjtenist, højskolelærer og magister i litteratur med speciale i humor.

Se mere om foreningen, arrangementer, billetter mv. på www.kongegaarden.dk