Det skal være IN, at bo og leve i Korsør, og eksterne partnere skal være med til at få til at ske. Sådan lyder et par af visionerne fra Korsør-udvalget, som har lavet en vision for byen.

Et samlet Korsør skal sætte sejl og kurs mod en ny fremtid, hvor det er IN at bo, leve, arbejde og besøge byen. Sådan lyder det fra Korsørudvalget, som er enige om en ny, langsigtet vision for Korsør, som skal sætte retningen for udviklingen af Korsør frem mod 2025, og Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget godkendte visionen, da de behandlede den på deres seneste møde.

– Korsør skal være IN igen. Vi skal være et sted, hvor mennesker mødes og er sammen – både privat, erhvervsmæssigt og når der skal holdes ferie. Vi har potentialerne for at tiltrække nye borgere, virksomheder og turister, men det kræver, at vi tænker langsigtet og står sammen, siger formand for korsørudvalget Hans-Jørn Andersen.

Byrådet afsatte i budgetaftalen for 2015 i alt 10 mio. kr. i hvert af årene 2016, 2017 og 2018, som skal bruges til at udvikle Korsør. Udvalget startede sit arbejde i januar, og første skridt har været at lave en vision og projektbeskrivelse, der skal danne grundlaget for en udviklingsplan for byen. Udviklingsplanen skal danne grundlaget for de bud på konkrete forslag til, hvordan de i alt 30 mio. kr. skal anvendes. Men der er også behov for at tiltrække investeringer udefra, og derfor peger udvalget i sin vision på, at der skal satses på at tiltrække investorer og partnere fra ind- og udland.

– Derfor er det også nødvendigt, at vi synliggør vores vision over for samarbejdspartnere, interessenter og investorer, så de får interesse i, at investerer og være med til at udvikle Korsør, siger Hans-Jørn Andersen.

Korsørudvalget blev nedsat i starten af året og består af lokale repræsentanter fra det lokale foreningsliv sammen med repræsentanter fra Byrådet. Korsørudvalget er et rådgivende udvalg under Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

Essensen af visionen
Korsørudvalget har lavet en samlet vision for Korsør. Essen af den lyder:

Korsør – ”Naturligvis ved Sjællands Vestkyst”
“Korsør – vores gamle købstad med de mange havne, strande, den rige kystnatur og unikke beliggenhed midt i Danmark ved Storebæltsbroen – skal ose af livsglæde, kulturelle begivenheder og fritidsaktiviteter, leg, frisk luft og sund udvikling – det skal være ”in” at være i Korsør for erhverv, turisme og ikke mindst for det stigende antal stolte korsoranere”