Nu er byforskønnelsesprojektet i Korsør nået så langt, at skitseforslaget er blevet godkendt af Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget i Slagelse Kommune. Samtidig besluttede udvalget, at forslaget sendes i offentlig høring, så alle har mulighed for at sende deres bemærkninger til kommunen.

Skitseforslaget er blevet til på baggrund af de 195 idéer, som kommunen modtog fra borgerne, da projektet startede i december sidste år. Siden da har bl.a. en borgergruppe, der består af 8 lokale borgerrepræsentanter, arbejdet med at prioritere de mange idéer. Efterfølgende har gruppen, sammen med Slagelse Kommunes projektgruppe, udarbejdet en dispositionsplan og et skitseforslag, der altså nu er blevet godkendt af politikerne.

Når høringen er overstået, rettes projektet eventuelt til, og derefter går selve projekteringen i gang. Det er planen, at den nye plads kan tages i brug i sommeren 2017.

Til den tid vil den midterste del af City-parkeringen være omdannet til en såkaldt multifunktionsplads, hvor der er plads til både aktiviteter og afslapning. Der bliver mulighed for at spille bold, lege og bevæge sig, men der bliver også steder, man kan sidde og nyde solen. Folkene bag projektet håber, at nogen vil kaste sig ud i at bygge en café med plads til udeservering – det bliver der også afsat plads til. Pladsen vil også kunne bruges til torvedage, loppe- og julemarked, samt koncerter og teater. Der bliver nemlig også skabt mulighed for både en større og en mindre scene.

Den nye plads vil også komme til at løse et af bymidtens kloakproblemer. Overfladevandet skal fremover ikke ned i det forvejen overbelastede kloaksystem, men i stedet løbe i delvist åbne render for til sidst at løbe ud i havnen. Renderne vil sammen med et opsamlingsbassin og en vandkunst gøre et problem til et aktiv – og vandet vil få en rekreativ funktion på pladsen, samtidig med at det understreger Korsørs identitet som havneby.

Hele dispositionsplanen og skitseforslaget kan ses på slagelse.dk og på facebook.com/korsoernyby. Her kan du også se, hvad du kan gøre, hvis du har bemærkninger til projektet. Offentlighedsfasen slutter den 13. september.