Alle borgere skal have mulighed for at være fysisk aktive gennem hele livet. Det er pointen med Slagelse Kommunes kommende idrætspolitik, der netop er sendt i offentlig høring. Over 50 foreninger er kommet med input til politikken, men alle er velkommen til at bidrage med yderligere kommentarer frem til 20. september.

Den nye idrætspolitik kommer til at favne bredt – lige fra talentidrætsklasser, sportscollege og eliteidræt til motion i hverdagen for unge og ældre.

”Vi sætter løbende mange nye idrætstiltag i søen, som skal gavne og udvikle både vores bredde- og eliteidræt. Men hvis vi fortsat skal være en ambitiøs idrætskommune, er vi også nødt til at have en fælles strategisk retning, og vores nye idrætspolitik er med til at vise vejen, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).

Vi skal turde tænke nyt
Nye sportsgrene kommer hele tiden til, og det stiller anderledes krav både til kommunens idrætsanlæg og til den måde, aktiviteterne bliver organiseret på. Samtidig ser man en tendens til, at flere og flere dyrker idræt i selvorganiserede grupper frem for at melde sig ind i en forening.

”Vi skal turde tænke nyt og anderledes, så vi følger med tiden, og her er idrætspolitikken med til at skabe en fælles retning for vores prioriteringer. Det skal blive tydeligere og mere klart for både foreninger og selvorganiserede, hvordan man kan bidrage med idéer og tanker til udvikling af idrætten i Slagelse Kommune”, siger Troels Christensen.

Fakta om den nye idrætspolitik
Politikken er i høring frem til 20. september, og den træder i kraft fra 2016. Udkastet til politikken kan ses på slagelse.dk/hoering, hvor man kan læse mere om, hvad man skal gøre, hvis man ønsker at indsende et høringssvar.

Politikken er formuleret på baggrund af input fra mere end 50 foreninger i et tæt samspil med Slagelse Idræts Råd.