715463_605_0_0_0_0_0_2
Her på hjørnet er der planer om en ny moske

Bilal Biyik er initiativtager til forslaget om oprettelse af en ny moské på hjørnet af Tjørne Allé. På det seneste udvalgsmøde i Erhvervs-, plan- og miljøudvalget stemte både Dansk Folkeparti, Venstre og Liberal Alliance imod planerne om at opføre et nyt islamisk kulturcenter i Slagelse.

Socialdemokraterne i samme udvalg begærede efterfølgende sagen til byrådet, der formentligt skal tage stilling til, om lokalplanerne skal udvikles i retning af et nyt islamisk kulturcenter i Slagelse eller ej, den 31. august til næste byrådsmøde.

Der er stærke følelser forbundet med hele sagen, hvor både UgeNyt og Sjællandske igennem den seneste tid har trykt indlæg både for og imod.

Et af argumenterne for er, at Slagelse de sidste 30 år har haft et kulturhus i indre by, uden at der har været synlige problemer. Udvidelsen er på tapetet, fordi der er for lidt plads i de nuværende lokaler.

LA og DF påpeger, at der på nuværende tidspunkt allerede er så stor folkelig modstand, at denne sag ikke kan tænkes at blive god for nogen. Desuden er der mange, som frygter, at moskéen slår fejl i forsøget på at integrere, måske endda medvirker til radikalisering.

På Dit Slagelse følger vi naturligvis sagen, når den kommer på dagsordenen i byrådet.