P1010261Søndag den 16. august starter årets Vandrefestival i Slagelse Kommune, som byder på hele 29 ruter og muligheden for at udforske lokale perler på gå-ben. Vandrefestival Sjælland foregår i perioden 14. august til 6. september med mere end 125 ruter, som strækker sig fra Odsherred i nord til Lolland i syd.

Borgere og turister i Slagelse Kommune kan i år glæde sig til 29 ruter både for nybegyndere og øvede og i trygt følgeskab med en lokal turleder, når den 7. vandrefestival skydes i gang søndag den 16. august.

– Der er igen i år lagt op til nogle virkelig spændende vandreture arrangeret af blandt andet foreninger og andre lokale aktører, hvor både lokale og gæster udefra blot skal snøre skoene for at opleve vores kommunes særkender fjernt fra alfarvej. Vandrefestivalen giver også rig mulighed for at udforske nye ruter, prøve vandring af og ikke mindst tale med andre på turen, fortæller udviklingskonsulent i Folkesundhed, Ragnhild Lindsø.

P1020383Klap Storebæltsbroen på maven
Vandreture på Omø og Agersø, fortælletur på Fodsporet, aftenvandring på Halskov Overdrev og handicapvenlige ture med kaffe og kage. Det er blot nogle af de forskellige oplevelser, der er i vente på årets Vandrefestival. Med ruter fra 1 til 15 kilometer kan alle være med og lære nyt om lokalområderne, når frivillige lokale agerer turledere, hvor de er hjemmevant.

– De frivillige turledere inviterer indenfor på deres hjemmebane, og på den måde kan man f.eks. også lære Vemmelev at kende indefra eller klappe Storebæltsbroen på maven, frem for blot at køre forbi eller over i bilen, og så får man ovenikøbet frisk luft og motion med på samme tid, fortæller Ragnhild Lindsø.

Vandrefestivalen har indtil 2014 været drevet af Region Sjælland, men fra 2015 er festivalen overtaget 100 % af kommunerne selv, og koordineres i år af en arbejdsgruppe bestående af 4 kommuner, Slagelse, Vordingborg, Lolland og Kalundborg.

Du kan se alle vandreture og læs mere om Vandrefestival 2015 på www.vandrefestival.dk, hvor der også er gode tips til vandreturen.

P1020370