“Skælskør År 2000” oprettedes som en forening med den hensigt at skabe en festlig overgang til det nye årtusinde; sørgmodigheden ved at forlade det gamle, men samtidigt forventningens glæde over at skulle noget nyt. Det ligger i foreningens DNA, at man samler fællesskaber på tværs af alder og sociale skel i Skælskør – her har det hele tiden været et erklæret mål, at de lokale aktører må bidrage med det, de hver især evner.

Folkefest-programDet er der så kommet den årligt tilbagevendende begivenhed, Kulturel Folkefest, ud af. Og i år ligger den i weekenden 28.-30. august. Her går forretninger, foreninger, erhvervsliv, kommunen og en masse andre sammen for at skabe en folkefest i Skælskør, der skal skabe kontakter og glæde.

I år er Kulturel Folkefest i Skælskør endnu større end de forgange år. Borgmester for Slagelse Kommune, Sten Knuth, skyder weekenden igang fredag aften kl. 19, hvor han med garanti vil rose det store arbejde, der allerede er lagt i festen.

Herefter vil der være fester overalt; Nytorv omdannes til et sportsmekka, hvor foreningerne stiller op med diverse stande. De forskellige kunstnere, der holder til i byen, stiller op forskellige steder, ligesom biografen, Kosmorama, er vært for rockbandet Coober.
Som aftenen skrider frem, er det sågar muligt at opleve Michael Falch i utraditionelle rammer, når han kl. 23 giver koncert i Skælskør Kirke.

Alle butikkerne i Skælskør er åbne til kl. 22.30 fredag og til kl. 14 lørdag. Den kulturelle folkefest afsluttes med en picnickoncert i parken ved Guldagergaard søndag-eftermiddag kl. 14.